Πέμπτη 07.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ισχύ από σήμερα στις 8 μ.μ. οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ιστορικό κέντρο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
04 Αυγούστου 2023 / 09:07
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Που θα μπορούν να σταθμεύουν οι οδηγοί. Συνεχίζεται η έκδοση καρτών για τους μονίμους κατοίκους στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα το απόγευμα τα κυκλοφοριακά μέτρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τα οποία θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 27 Αυγούστου από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 12 το βράδυ.

Στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας θα επιτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων μόνο:

α) των μόνιμων κατοίκων, των δικύκλων, των ταξί και των μέσων μαζικής μεταφοράς αστικής και τουριστικής συγκοινωνίας.

β) των οχημάτων ΑμεΑ, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής και των ασθενοφόρων.

γ) για έκτακτες ανάγκες και ειδικές περιπτώσεις

Τα σημεία πρόσβασης των οχημάτων που εξαιρούνται από την απαγόρευση είναι αποκλειστικά η Κολώνα Ντούγκλα για όσους κινούνται προς την Σπιανάδα και η Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος της τάφρου του νέου Φρουρίου για όσους κινούνται προς τη Σπηλιά.

Οι χώροι στάθμευσης

Προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες και επισκέπτες από την εφαρμογή των μέτρων κυκλοφορίας, θα λειτουργήσει δωρεάν χώρος στάθμευσης στην περιοχή του εσωτερικού πορθμείου του Λιμένα για τους ερχόμενους από Βορρά. Η είσοδος και έξοδος στο χώρο στάθμευσης θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον κυκλικό κόμβο στο νέο λιμένα. Ο χώρος θα είναι διαθέσιμος για δωρεάν στάθμευση από την 20:00 έως την 02:00 ώρα.

Για τους ερχόμενους από Νότο και Μέση Κέρκυρα θα γίνει χρήση του χώρου του ΕΑΚ και έμπροσθεν του Α΄ Κοιμητηρίου. Αστική γραμμή λεωφορείου από τα σημεία αυτά διέρχεται ανά 20λεπτο προς το κέντρο της πόλης.

Ποιες είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνεται στα ακόλουθα σημεία:

(α) Ελευθερίου Βενιζέλου και Λοχαγού Βλάικου (τάφρος).Το οχήματα θα κατευθύνονται υποχρεωτικά προς την Λοχαγού Βλάικου.

(β) Σταματίου Δεσύλλα και Γεωργίου Θεοτόκη (πεζόδρομος). Tα οχήματα που κινούνται από Λοχαγού Βλάικου προς Σταματίου Δεσύλλα θα κατευθύνονται υποχρεωτικά προς την Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο)

(γ) Λ. Αλεξάνδρας και Γεωργίου Θεοτόκη (μπόμπα). Δεν θα είναι εφικτή η προσέγγιση των οχημάτων από πλατεία Σαρόκο προς Γεωργίου Θεοτόκη.

(δ) Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Ριζοσπαστών Βουλευτών (ΕΛΤΑ). Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων από Λ. Αλεξάνδρας προς Ριζοσπαστών Βουλευτών

(ε) Λεωφόρος Δημοκρατίας και Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Τα οχήματα που κινούνται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας θα κατευθύνονται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

(στ) Βραίλα Αρμένη και Ντίνου Θεοτόκη (μουσείο).Τα οχήματα που κινούνται επί της Βραίλα Αρμένη θα κατευθύνονται υποχρεωτικά στην Ντίνου Θεοτόκη.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα υπάρχουν σε κομβικά σημεία των οδών άνδρες της Τροχαίας Κέρκυρας ενώ το έργο τους θα συνεπικουρηθεί και από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Μόνιμοι κάτοικοι

Οι μόνιμοι κάτοικοι που παρέλειψαν και δεν έχουν προβεί στην έκδοση της σχετική κάρτας εισόδου μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου, στην οδό Καλοχαιρέτου 3 (ώρες λειτουργίας 9 π.μ.-2 μ.μ.). Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:  Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, αντίγραφο του Ε1 και φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητάς τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά 1.000 κάρτες.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.