Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάχη με αναζωπύρωση στον Ποδολάκο (13:00) - Έφθασαν ενισχύσεις από Βουλγαρία

Φωτιά
26 Ιουλίου 2023 / 12:45
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ενημέρωση για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου στη Βόρεια Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια σοβαρή αναζωπύρωση στον Ποδολάκο κοντά στον Αη Γιώργη Κασσιώπης, αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρεια Κέρκυρα που δοκιμάζεται για τέταρτη μέρα από τον πύρινο εφιάλτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι σχετικά ελεγχόμενη στα υπόλοιπα μέτωπα και αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται οικισμοί. Ωστόσο δεν θεωρείται ότι υπάρχει οριοθέτηση σε κάποιο μέτωπο, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει ο Μετεωρολογικός Σταθμός της Πετάλειας, οι άνεμοι που πνέουν είναι Βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Σημαντικές ενισχύσεις

Επιχειρούν 24 οχήματα ενώ σημαντικές ενισχύσεις έχουν έρθει από Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, με 70 πυροσβέστες, φθάνοντας στο σύνολο τους 124. 

Από λεπτό σε λεπτό καταφθάνουν κι άλλες δυνάμεις από το εξωτερικό, με 15 οχήματα και 50 πυροσβέστες από τη Βουλγαρία.

Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν διαδοχικά και ανάλογα με τις ανάγκες, είναι δύο PZL, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα Air Tractor.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.