Δευτέρα 11.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιοι «ακούγονται» ως υποψήφιοι περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ
14 Ιουλίου 2023 / 09:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ψηλά στη λίστα ο Σπύρος Δαφνής από Κέρκυρα, ο Λευτέρης Κρητικός από Κεφαλονιά και η Αναστασία Θεοδόση - Κοντού από Ζάκυνθο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φρέσκα αλλά δυναμικά πρόσωπα των Επτανήσων φιγουράρουν ψηλά στις προτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Έχοντας αποφασίσει την αυτόνομη κάθοδο, η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης αναζητά το σωστό μείγμα, ώστε το ψηφοδέλτιο να αποτελέσει έναν υπολογίσιμο αντίπαλο απέναντι σε έμπειρα πρόσωπα: Τη Ρόδη Κράτσα που διαθέτει το "χρίσμα" της ΝΔ, τον "γαλάζιο" άνευ χρίσματος Γιάννη Τρεπεκλή που κατέρχεται για πρώτη φορά ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, τον Θ. Γαλιατσάτο από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αλεξάνδρα Μπαλού από το ΚΚΕ. 

Στη διάθεση του κόμματος έχει θέσει εαυτόν ο τ. Νομάρχης Ανδρέας Παγκράτης. Πέραν αυτού, έγινε στενό μαρκάρισμα στον επανεκλεγμένο βουλευτή Δημήτρη Μπιάγκη, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε για προσωπικούς λόγους, παρά τις έντονες πιέσεις. Πρόταση από την Κέρκυρα έγινε και στον Βασίλη Κουλούρη από τη Νότια Κέρκυρα, υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές, την οποία όμως ο ίδιος αρνήθηκε. 

Νέοι και φερέλπιδες

Τα ονόματα που βρίσκονται πια στο τραπέζι είναι στην κρίση των κομματικών οργάνων, στον άξονα πάντα του αέρα ανανέωσης, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος. Τα πρόσωπα που συζητιούνται, δεν έχουν ακόμα επάνω τους τα σημάδια του χρόνου, ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά. Κοινά τους χαρακτηριστικά, η νέα ηλικία, το δυνατό μορφωτικό background και τα επιτυχημένα επαγγελματικά δείγματα γραφής.

Με πολύ καλό μάτι βλέπουν τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, έναν νεότατο Κερκυραίο επιχειρηματία, τον 32χρονο Σπύρο Δαφνή (The Governor) που έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία και μάλιστα στον πρωτογενή τομέα, πετυχαίνοντας να κάνει διάσημο το Κερκυραϊκό Ελαιόλαδο. Το τελευταίο διάστημα έχει εμπλακεί και με την πολιτική και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στο πρόσωπό του συνδυάζουν την καινούργια πολιτική σκέψη αλλά την κοινωνική αναγνώριση που απολαμβάνει στην κρίσιμη δεξαμενή της Κέρκυρας, η οποία αποτελεί το 50% του πληθυσμού των Ιονίων. Ο ίδιος μιλώντας στην "Ε", απαντά «Δεν αυτοπροτάθηκα. Εάν και εφόσον υπάρξει απόφαση συλλογικών οργάνων και μια σαφής αντζέντα, τότε και μόνον τότε θα ζυγίσω την απόφασή μου».

Στο τραπέζι έχει πέσει επίσης το όνομα του 39χρονου Λευτέρη Κρητικού, από την Κεφαλονιά, πρώτου σε σταυρούς στις εκλογές του Μαΐου. Από το 2010 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στο Αργοστόλι. Πάντοτε στο πλευρό των ευάλωτων δανειοληπτών, χειρίστηκε με επιτυχία πολλές υποθέσεις του Ν. 3869/2010 και απέτρεψε τη πραγματοποίηση μαζικών πλειστηριασμών.

Νέα, δυναμική, και άφθαρτη είναι επίσης μια υποψηφιότητα που γυρίζει στο μυαλό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η δικηγόρος Αναστασία Θεοδόση - Κοντού, από τον Νομό Ζακύνθου, που μέτρησε τις δυνάμεις της στις βουλευτικές εκλογές και κατάφερε να έρθει πρώτη σε σταυρούς, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τον έμπειρο, πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης (επί ΣΥΡΙΖΑ) Σταύρο Κοντονή.

Ο "λευκός καπνός" δεν αργεί, την Κυριακή επίκειται μια ακόμα τηλεδιάσκεψη των νομαρχιακών επιτροπών με την επιτροπή αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, όπου και αναμένεται να κατασταλάξει στον επικεφαλής του συνδυασμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.