Σάββατο 02.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μειώνονται οι ξένοι στην ενδεκάδα, στα ερασιτεχνικά σωματεία

ΕΠΟ
10 Ιουλίου 2023 / 15:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μέχρι τώρα ίσχυε η υποχρέωση τουλάχιστον επτά (7) Ελλήνων στην ενδεκάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς. Η σκέψη είναι να αλλαχθεί αυτό και οι Έλληνες να είναι εννέα, με δυο ξένους ή κοινοτικούς.

ΑΘΗΝΑ. Στις αλλαγές που προσανατολίζεται η ΕΠΟ να κάνει στον ΚΑΠ για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, της Γ΄ Εθνικής και των τοπικών, θα είναι και για τη χρησιμοποίηση των «ξένων» παικτών στην ενδεκάδα, δηλαδή αυτών που δεν έχουν Ελληνική ταυτότητα.

Μέχρι τώρα ίσχυε η υποχρέωση τουλάχιστον επτά (7) Ελλήνων στην ενδεκάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς. Η σκέψη είναι να αλλαχθεί αυτό και οι Έλληνες να είναι εννέα, με δυο ξένους ή κοινοτικούς. Μάλιστα θα ισχύει υποχρεωτικά εννέα ως το τέλος του ματς, δηλαδή ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής κάποιου ποδοσφαιριστή, συνολικά θα πρέπει να υπάρχουν μέχρι δύο το πολύ ξένοι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί στο φύλλο αγώνα να είναι παραπάνω γραμμένοι, αλλά αλλαγή θα μπαίνει ξένος στη θέση άλλου ξένου.

Είναι ένα μέτρο που βοηθάει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω και αν δυσαρεστεί κάποιες ομάδες, ιδιαίτερα αυτές της Γ΄ Εθνικής που έχουν υψηλούς στόχους και έχουν στο ρόστερ τους αρκετούς ξένους.

Επίσης θα αλλάξει και η διάταξη για τις ομάδες που δεν θα συμμετέχουν σε ένα ματς, οι ποινές θα είναι αυστηρότερες, από -3 βαθμούς τη σεζόν που διανύουν και -3 την επομένη, θα γίνουν -5 και στις δυο περιπτώσεις, ενώ και το πρόστιμο που φτάνει τα 1.000€ μπορεί να φτάσει τις 5.000€.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.