Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαίνια έκθεσης Αρχειακών Τεκμηρίων Θεοτόκη

Κωνσταντίνος Θεοτόκης
10 Ιουνίου 2023 / 10:55

"Το αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται από τα Αρχεία Κερκύρας δίνει έμφαση στις ρίζες και στις οικογενειακές καταβολές, στο φιλικό και κοινωνικό δίκτυο, στο βίο και στο έργο, στην πρόσληψη και στην υστεροφημία του μεγάλου Κερκυραίου δημιουργού"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ). Πραγματοποιήθηκαν την 9η Ιουνίου 2023 – Διεθνή Ημέρα Αρχείων – τα εγκαίνια της Έκθεσης Αρχειακών Τεκμηρίων για τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΘΕΟΤΟΚΗ στον χώρο των Γ.Α.Κ. – Αρχεία Κερκύρας στο Παλαιό Φρούριο.

Το αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται από τα Αρχεία Κερκύρας δίνει έμφαση στις ρίζες και στις οικογενειακές καταβολές, στο φιλικό και κοινωνικό δίκτυο, στο βίο και στο έργο, στην πρόσληψη και στην υστεροφημία του μεγάλου Κερκυραίου δημιουργού.

Η Έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών – Μουσείο Σολωμού, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με την έκθεση «Άφθαρτος Λόγος: Κωνσταντίνος Μ. Θεοτόκης και η διαχρονική παγκοσμιότητα ενός χώρου», που διοργανώνει η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο. Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών ευχαριστεί την Προϊσταμένη των Αρχείων Κερκύρας κ. Αικατερίνη-Σοφία Πανταζή για τη συνεργασία και τη συγχαίρει για το έργο και την αφοσίωσή της στα Αρχεία Κερκύρας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης των Αρχείων Κερκύρας παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, κ. Περικλής Παγκράτης (Πρόεδρος) και κ. Νικολαΐς Πέννα (Ταμίας), καθώς και η επιμελήτρια του Μουσείου Σολωμού κ. Ναυσικά-Μαρία Φρόνιμου, και ξεναγήθηκαν από την Προϊσταμένη των Αρχείων Κερκύρας κ. Αικατερίνη-Σοφία Πανταζή.

Διάρκεια Έκθεσης: Ιούνιος-Δεκέμβριος 2023.
Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 09.00-13.00 (εκτός αργιών).