Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

Εκλογές
09 Ιουνίου 2023 / 11:47
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς

ΑΘΗΝΑ. Εκτός ψηφοδελτίων τέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός στη σκιά των σοκαριστικών δηλώσεων του για τους καρκινοπαθείς.
Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής προκάλεσε σάλο με όσα δήλωσε σχετικά με τους καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Ο Σπύρος Πνευματικός, μιλώντας για την ανάγκη να μειωθεί το κόστος στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ, πρότεινε το λεγόμενο «triage», δηλαδή τη διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio).

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του  ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην Εύβοια, καθηγητής Ιατρικής, Σπύρος Πνευματικός, είπε ότι «ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων» και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio.

Πηγή: in.gr
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.