Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από άφθονο χορό «πλημμύρισε» η Π. Πλατεία

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
09 Ιουνίου 2023 / 10:49
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μαθητές από 12 Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας χορεύουν με την ψυχή τους συμμετέχοντας στη διοργάνωση του ΟΕΣΔΑΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Από χαμόγελα και άφθονο χορό έχει «πλημμυρίσει» από το πρωί η Πάνω Πλατεία, όπου 300 μαθητές από 12 Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας δίνουν δυναμικό «παρών» στο Φεστιβάλ Χορού Δημοτικών Σχολείων που διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Κέρκυρας (ΟΕΣΔΑΚ).

Η δράση που ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι έχει δώσει μια ξεχωριστή νότα μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης σε ένα σημείο τοπόσημο για την Κέρκυρα, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών. Μέσα σε ένα τρίωρο σύγχρονοι και παραδοσιακοί χοροί αναβίωνουν με το κάθε σχολείο να επιλέγει το είδος της αρεσκείας του για να παρουσιάσει.



Ειδικότερα στο Φεστιβάλ Χορού Δημοτικών Σχολείων συμμετέχουν τα 1ο – 4ο Πρότυπο Αθηναγόρειο, 6o, 7o, 10o, 12o, 14o, Μαντουκίου, Άφρας, Αγ. Ιωάννη, Γαστουρίου και 1ο Λευκίμμης.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Αθλοπαιδείας της ΟΕΣΔΑΚ, ενώ τον συντονισμό είχε ο υπεύθυνος φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Σπύρος Ίσσαρης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο ολοκληρώνεται με το σημερινό Φεστιβάλ Χορού Δημοτικών Σχολείων, εκτυλίχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους κι άλλες δραστηριότητες επικεντρωμένες στον αθλητισμό.
 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.