Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: «Κόμμα - κομήτης η Πλεύση Ελευθερίας»

ΚΚΕ
09 Ιουνίου 2023 / 09:26
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται παραμονές εκλογών, ανακαλύπτοντας τα «βάσανα του λαού»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κόμμα - κομήτη αποκαλεί την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το ΚΚΕ Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι εμφανίζεται παραμονές εκλογών, ανακαλύπτοντας τα «βάσανα του λαού».  Και προσθέτει: «Όσο για τις «θέσεις» της «Πλεύσης»; Ανύπαρκτο πρόγραμμα, γενικόλογες τοποθετήσεις, μια θολή διακήρυξη του 2016, γεμάτη συνθήματα για «διαφάνεια», «αξιοκρατία», συνέπεια και «ανιδιοτέλεια». Και προστίθεται:

«Χαρακτηριστικό είναι ότι όσο και να ψάξει κανείς, πουθενά δεν θα βρει κάποια αναφορά της «Πλεύσης» για το Ταμείο Ανάκαμψης, για την «πράσινη ανάπτυξη», για τις ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου, για τη «Στρατηγική Συμφωνία» με τις ΗΠΑ, για τη βαθιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, για την αποστολή ενόπλων δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Τι λένε στο κόμμα της «Πλεύσης» για τους μισθούς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, για τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία, που βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας;

Προφανώς κι αυτά τα ζητήματα είναι ξεχασμένα σε κάποιο συρτάρι της κ. Κωνσταντοπούλου, μαζί με τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, όπως για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, που ως πρόεδρος της Βουλής αρνούνταν κατά τη διάρκεια της θητείας της να φέρει προς ψήφιση».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.