Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλέξης Τσίπρας: Mea culpa η απλή αναλογική

Τσίπρας
08 Ιουνίου 2023 / 21:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ερώτηση για το πεδίο των ψηφοφόρων που θα αναζητήσει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους, ακόμη και σε εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν και φυσικά σε όλους τους προοδευτικούς ψηφοφόρους

ΑΘΗΝΑ. Την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου  mea culpa (λάθος μου) χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απλή αναλογική, κατά τη διάρκεια της συνένετυξης του απόψε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι και στη Σία Κοσιώνη.
 
Και πρόσθεσε: Την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις "θέσεις και τις προτάσεις" του. «Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για ένα «συνολικό έλλειμμα» καθώς δεν έγινε επαρκής «συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χτες».
 
Ο κ. Τσίπρας σχολίασε τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας», προσθέτοντας ότι γνωρίζει πως είναι δύσκολη η ανατροπή, αλλά είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος.
 
Όσον αφορά τις προοπτικές της επόμενης κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε, δε, ότι για ένα κόμμα εξουσίας πάντα στόχος είναι η "νίκη", ωστόσο, παραδέχτηκε πως "είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων". "Θα δώσουμε τη μάχη με το τελευταίο δευτερόλεπτο", είπε και τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι να μην αφεθεί "ανεξέλεγκτη" και "παντοδύναμη" μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που όπως σημείωσε, δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για την δημοκρατία ".
 
Σε ερώτηση για το πεδίο των ψηφοφόρων που θα αναζητήσει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους, ακόμη και σε εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν και φυσικά σε όλους τους προοδευτικούς ψηφοφόρους.
 
«Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο δεν επικοινωνήσαμε το πρόγραμμά μας σωστά. Είναι δεδομένο ότι το 40% των πολιτών επέλεξαν Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία. Όμως τώρα έχουμε μία άλλη εκλογική δοκιμασία. Στις 25 Ιουνίου θα κριθεί το μέλλον μας για τα επόμενα 4 χρόνια», τόνισε.
 
Πηγή: skai.gr
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.