Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βροχή» τα ανοικτά ζητήματα των Παξών στον Χάρη Θεοχάρη

Παξοί
08 Ιουνίου 2023 / 10:01
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Επίσκεψη - αστραπή του υποψήφιου της ΝΔ και πρώην Υπουργού Τουρισμού στον Γάιο - Θέματα Τουρισμού, Υγείας, Υποδομών, Περιβάλλοντος στο επίκεντρο

ΠΑΞΟΙ. «Βομβαρδίστηκε» από ζητήματα των Παξών ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ και πρώην υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της εξπρές επίσκεψής του το απόγευμα της Τετάρτης.
Η περιοδεία του διήρκησε μιάμιση μόλις ώρα, ωστόσο ο υποψήφιος βουλευτής είχε πλήθος συναντήσεων με τοπικούς φορείς, αλλά και πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού..

Έφθασε στις 4:30 το απόγευμα συνοδευόμενος από τους Κερκυραίους συνυποψηφίους του Στέφανο Γκίκα,  Άγγελο Σπύρου και Αγγελική Αυλωνίτη, τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Ζορμπά και Μανώλη Ορφανουδάκη και την πολιτευτή Μαριλένα Μάστορα.

Καταρχήν έγινε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τον Δήμαρχο Παξών, την Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Παξών Ζέφη Βλαχοπούλου και κομματικά στελέχη.



Ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος έθεσε στον πρώην υπουργό μια σειρά από ζητήματα που άφορούν άμεσα ή έμμεσα τον τουριστικό κλάδο, πυλώνα της οικονομίας του δημοφιλούς προορισμού στα νότια της Κέρκυρας.

Τέθηκαν θέματα όπως ο έγκαιρος προγραμματισμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διευκόλυνση των κρατήσεων, οι υποδομές του οδικού δικτύου, η χρηματοδότηση του ενεργειακού κόστους των μονάδων αφαλάτωσης. Επίσης ζητήματα που αφορούν τις περιοχές Natura, την προστασία του περιβάλλοντος και της παράκτιας αλιείας, την προστασία του ελαιώνα και την υποστήριξη της αγροτικής του εκμετάλλευσης.

Ο υποψήφιος βουλευτής Άγγελος Σπύρου από τη μεριά του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της δημόσιας υγείας, των διακομιδών και της επαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για ένα νησί με τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα. 
Τόνισε επίσης την ανάγκη της εκπροσώπησης των Παξών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.



Μετά από μια σύντομη βόλτα στον παραλιακό του Γαΐου, ο Χάρης Θεοχάρης και το κλιμάκιο της ΝΔ είχαν μια ανοικτή συζήτηση με τον κόσμο σε καφετέρια της παραλιακής, με θέματα που κινήθηκαν λίγο έως πολύ στο ίδιο μήκος κύματος. 

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο υποψήφιος βουλευτής Στέφανος Γκίκας σχολίασε μέσω κοινωνικών δικτύων. «Η επίσκεψη του Χάρη Θεοχάρη έγινε σε πολύ αισιόδοξο και ενωτικό κλίμα. Κοινός τόπος όλων, η συστράτευση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για την αυτοδύναμη Ελλάδα!»

Σήμερα ο Χάρης Θεοχάρης περιοδεύει στο Νότιο συγκρότημα, συνοδευόμενος από τον Άγγελο Σπύρου και αντιπεριφερειάρχες, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας που επίσης βρίσκεται στην Κέρκυρα, περιοδεύει στον Βορρά, συνοδευόμενος από τον Στέφανο Γκίκα και την Αγγελική Αυλωνίτη, μεταξύ άλλων.

Στις 17.00 θα γίνει συνάντηση με Φορείς (Γραφεία ΔΕΕΠ) και στις 18.00 θα γίνει ανοικτή συγκέντρωση στην καφετέρια “SETTE VENTI”.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.