Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Βασιλικότερος του βασιλέως εμφανίζεται ο Σύμβουλος των Μαθηματικών»

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
07 Ιουνίου 2023 / 20:22

"Τώρα ο σύμβουλος των Μαθηματικών, ζητάει να δει διορθωμένα γραπτά των συναδέλφων. Αλήθεια αναρωτιόμαστε τι σκοπό έχει αυτή η κίνηση"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΛΜΕ Κέρκυρας). Μετά το «κρυφτούλι» που έπαιζε με τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονταν ενάντια στην προσπάθειά του να αξιολογήσει συναδέλφους, μετά τις καταδρομικές επισκέψεις του από τις 7 το πρωί στα σχολεία, μετά τη μη εμφάνισή του σε προγραμματισμένο ραντεβού με νεοδιόριστο, επειδή πάλι οι εκπαιδευτικοί, είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση, τώρα προχωράει ένα βήμα παραπάνω. Ζητάει -σύμφωνα με πληροφορίες μας- να ελέγξει, όχι τα θέματα των εξετάσεων που έβαλαν οι συνάδελφοι, αλλά τον τρόπο που διόρθωσαν. Δηλαδή, ζητάει, τα γραπτά των μαθητών, για να δει αν οι εκπαιδευτικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους!

Καταρχάς, ας κοιτάξει ο ίδιος πρώτα να κάνει καλά τη δουλειά του! Γιατί, θεωρούμε, ότι από τότε που ανέλαβε, οι μόνες δραστηριότητες που έχει ως σύμβουλος, είναι να αξιολογεί και να τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς, με πιέσεις για να δεχτούν την αξιολόγηση, με τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνήματα στα προσωπικά κινητά των συναδέλφων, αργά το απόγευμα και βράδυ, με συνεχείς ενοχλήσεις, για ανέβασμα δεκάδων εγγράφων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ για την αξιολόγηση, εγγράφων, πέραν των καθιερωμένων. Να ενημερώσουμε τον Κο Σύμβουλο, ότι τα καθήκοντά του, εκτείνονται και πέραν αυτών των δραστηριοτήτων. Είναι να συνομιλεί με τους συναδέλφους, να τους παρέχει την όποια βοήθεια χρειάζονται, να συνεργάζεται μαζί τους για την επίλυση προβλημάτων, να συγκεντρώνει τους συναδέλφους της ειδικότητάς του, να ενημερώνει για τις εξελίξεις στην Επιστήμη και στην Παιδαγωγική, να ακούει τους προβληματισμούς τους και μια σειρά άλλα καθήκοντα, για τα οποία, απ' ότι φαίνεται, δεν έχει καταλάβει τίποτα.

Τώρα ο σύμβουλος των Μαθηματικών, ζητάει να δει διορθωμένα γραπτά των συναδέλφων. Αλήθεια αναρωτιόμαστε τι σκοπό έχει αυτή η κίνηση, εκτός από τον εκφοβισμό των συναδέλφων; Να δει αν οι εκπαιδευτικοί, που δουλεύουν για χρόνια στο σχολείο, ξέρουν να διορθώνουν; Να δει αν ξέρουν τα μαθηματικά του λυκείου;

Να δει αν βαθμολόγησαν σωστά; Ειλικρινά, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε υπάρχει και η διαδικασία της αναβαθμολόγησης γραπτών -η οποία προβλέπεται από το νόμο- η οποία μπορεί να ελέγξει τον τρόπο βαθμολόγησης των εκπαιδευτικών.

Με τις κινήσεις αυτές, ο Κος Μουζακίτης, θέτει εαυτόν απέναντι από τους εκπαιδευτικούς, αφού η όλη του δράση στηρίζεται στον εκφοβισμό και στην τρομοκρατία κι όχι στη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, αποδεικνύει  τη στόχευση που είχε το Υπουργείο Παιδείας, επιλέγοντας τους Συμβούλους, που ήταν η σκληρή και χωρίς παρέκκλιση εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση, η καθυπόταξη, μέσω της τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών, προκειμένου να περάσει όλο το πακέτο των αντικεπαιδευτικών μέτρων που οραματίζεται η κυβέρνηση, η Ε.Ε., ο ΟΟΣΑ.

Να τους ενημερώσουμε ότι δεν πρόκειται να τους διευκολύνουμε. Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, θα στήσουμε μπλόκο σε ότι σχέδια και να έχουν και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Τις νίκες που είχαμε στο άμεσο παρελθόν, μπορούμε να τις επαναλάβουμε, διεκδικώντας ένα σύγχρονο Δημόσιο Σχολείο, για όλα τα παιδιά!

Άξιος ο μισθός τους!