Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχονται αθλητές που θα είναι στους Ολυμπιακούς αγώνες

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
07 Ιουνίου 2023 / 16:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνέντευξη τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας-μεγάλων αποστάσεων ήταν φανερή ήταν η συγκίνηση του Σπύρου Γιαννιώτη ακόμη μια φορά που βρέθηκε στο ΝΑΟΚ,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνέντευξη τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας-μεγάλων αποστάσεων ήταν φανερή ήταν η συγκίνηση του Σπύρου Γιαννιώτη ακόμη μια φορά που βρέθηκε στο ΝΑΟΚ, στο χώρο από τον οποίο ξεκίνησε την τεράστια πορεία του, που έφτασε στο Αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ένα παιδί της Κέρκυρας που ξεκίνησε από τον ΝΑΟΚ, που είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών, αλλά και ένα εκπληκτικό παιδί, με ήθος με σεβασμό, ένας άνθρωπος που όλος ο κόσμος του βγάζει το καπέλο, όπου σταθεί και όπου βρεθεί.
Στο άθλημα που αγάπησε και ειδικά ο αγώνας σε ανοικτή θάλασσα, είναι τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, ένα άθλημα που θα έχουν την ευκαιρία οι Κερκυραίοι να απολαύσουν στο τέλος του Σεπτέμβρη στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ, με παρουσία και αθλητών που θα διεκδικήσουν την επόμενη χρονιά τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στη Γαλλία. Για τους αγώνες στο νησί μας ο Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη. Είπε ο κερκυραίος Ολυμπιονίκης:
«Να σας ευχαριστήσω πολύ που βρίσκεστε εδώ και την Δήμαρχος και τον Αντιπεριφερειάρχη που είναι μαζί μας, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ. Δημουλή τον πρόεδρο του ΝΑΟΚ να κάνει τη διοργάνωση εδώ και το λέω επειδή από εδώ ξεκίνησα από δω και έχει συναισθηματική αξία, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας που εμπιστεύτηκε και αποδέχθηκε την πρόταση που κάναμε να έλθει η διοργάνωση για την Κέρκυρα και έχει έλθει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έδωσε ιδιαίτερη σημασία να έλθει η διοργάνωση εδώ.
Θεωρώ ότι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μάλιστα πριν μέρες ήλθε ο πρόεδρος της open water από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ενθουσιάστηκε με τον τόπο, αυτό τα λέει όλα. Εμείς θα τους παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό, θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Θα έλθουν πάρα πολλοί αθλητές και πολλοί από αυτούς θα είναι οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στους Ολυμπιακούς αγώνες τη επόμενη χρονιά στη Γαλλία. Προσπαθούμε αναπτύσσουμε το άθλημα, προσπαθούμε για τα παιδιά τα δικά μας, θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάτι παράλληλα με αυτό για τα παιδιά της Κέρκυρας αλλά και της Ηπείρου να έλθουν σε έναν μικρό αγώνα που θα δημιουργήσουμε. Είναι ένα άθλημα που αναπτύσσεται, ένα άθλημα πάρα πολύ όμορφο, πόσο μάλιστα όταν ε΄χει αθλητισμό και πολιτισμό μαζί. Είμαι ενθουσιασμένος, εύχομαι κάθε επιτυχία στους αρμοδίους και σε όλους που θα εργαστούν, επειδή υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα είμαι σίγουρος για την επιτυχία.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια