Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «Nησί της Τηγανίτας» ...γλύκανε το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας

Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας
06 Ιουνίου 2023 / 14:52

Μια ακόμα εξαιρετική δράση για τους κρατούμενους - μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ντοκιμαντέρ «Κέρκυρα, το νησί της τηγανίτας» των Σπύρου Μπαντιού και Σπύρου Παϊπέτη προβλήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας:

Οι Φίλοι του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας αναφέρουν:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές του σχολείου για την πρόσκληση, την Προϊσταμένη αλλά και τον Αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος για τη βοήθεια με τις άδειες εισόδου. Ευχαριστούμε επίσης τον σωφρονιστικό υπάλληλο Σπύρο Φαϊτά για την προσφορά του εξοπλισμού.

Μετά την προβολή, έγινε συζήτηση σχετικά με το έθιμο των τηγανίτων και παρασκευάσαμε με τη βοήθεια των μαθητών λουκουμάδες για όλους.
Σε αυτή μας την προσπάθεια, συμπαραστάτες ήταν τόσο το Στάζει Μέλι όσο και η Μελισσοκομική Κέρκυρας Βασιλάκης Corfu Beekeeping Vasilakis MKB που μας παρείχαν τις πρώτες ύλες.
 

ΦΩΤΟ: FB/ Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μας και μια ευκαιρία να δούμε από κοντά την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται εκεί και το έργο που παράγεται στο σχολείο κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είναι όλοι τους αξιέπαινοι και οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Και οι ευχαριστήριες επιστολές των μαθητών:
"Από τους μαθητές του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας
Κύριε Παναγιώτη σας ευχαριστούμε θερμά για το υπέροχο μέλι που μας στείλατε. Η πράξη σας αυτή μας τιμά ιδιαίτερα. Συνεχίστε να προστατεύετε τις μέλισσες διότι έχουν μεγάλο πρόβλημα με την επιβίωσή τους. Αν εξαφανιστούνε οι μέλισσες θα εξαφανιστούμε όλοι.

Αγαπιτοί (συνάνθρωποι) που στάζετε Μέλι. Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα τα υλικά, και τον Δημήτρη και Σπύρο σας, που ήρθαν σήμερα να μας τιμήσουν και να μας γλυκάνουν με τους υπέροχους λουκουμάδες. Είναι σημαντικό για εμάς που δίνουμε προσπάθεια στο Σχολείο μας να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και να προχωρήσουμε ώστε να ξαναενσωματωθούμε πάλι στην Κοινωνία.
Σας ευχαριστούμε και πάλι μετά τιμής.
Μαθητές του 2ου Σ.Δ.Ε. Κέρκυρας"