Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Νέα Αρχή» για το ατύχημα στη Λευκίμμη

Νέα Αρχή
04 Ιουνίου 2023 / 20:52

"Συγκεκριμένοι θεσμικοί κύκλοι ευαγγελίζονται την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού χωρίς ως τώρα να έχει γίνει κάτι ορατό"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΕΑ ΑΡΧΗ). Ακόμη ένα τροχαίο δυστύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα αυτή την φορά, έρχεται εκ νέου να αναδείξει το διαχρονικό πρόβλημα και τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας στο νησί μας.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο, οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό, λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου αριθμού τουριστών, δημιουργεί ανασφάλεια για την υγεία και την ζωή, τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, πλήττοντας παράλληλα και την εικόνα μας ως τουριστικός προορισμός.

Συγκεκριμένοι θεσμικοί κύκλοι ευαγγελίζονται την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού χωρίς ως τώρα να έχει γίνει κάτι ορατό. Το ΕΚΑΒ έχει ενταχθεί σε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια νέων οχημάτων διακομιδής, ενώ από ότι φαίνεται οι διαδικασίες προσκρούουν στις γνωστές χρονοβόρες και δαιδαλώδεις διαδικασίες. Ποιος θεσμικός εκπρόσωπος του τόπου παρακολουθεί την εξέλιξη της προμήθειας και με ποιο τρόπο συμβάλει στην επίσπευση των διαδικασιών, όταν πρόκειται για δράση ζωτικής σημασίας ;

Σε ότι αφορά το τροχαίο που παραλίγο να κοστίσει την ζωή ενός νέου ανθρώπου που πήγαινε στην εργασία του, αξίζει να σημειωθεί  η άμεση  αντίδραση του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης για την παροχή των πρώτων βοηθειών στον τραυματία. Παρ' όλα αυτά, τα περιφερειακά κέντρα υγείας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πλήρη απαξίωση από την πολιτεία, χωρίς υποδομές, επαρκές προσωπικό και ικανό αριθμό ασθενοφόρων.

Ως πότε θα εκτυλίσσεται αυτό το θέατρο του παραλόγου, όπου οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης εργαλειοποιείται από συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες για την ψηφοθηρία και την προσωπική τους προβολή, ενώ όλα παραμένουν στις καλένδες της γραφειοκρατίας και βουλιάζουν στο έλος της αδιαφορίας.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον νεαρό συμπολίτη μας.

Ευχόμαστε και σε όλους τους ευαγγελίζοντες των μεγάλων αλλαγών - που ακόμη είναι αόρατες, να αποκτήσουν καλύτερη σχέση με την ειλικρίνεια.
 
Από το Γραφείο Τύπου