Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Εξοργιστικές & επικίνδυνες οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας στην Κέρκυρα»

Αλ. Αυλωνίτης
04 Ιουνίου 2023 / 17:44

"Όλη η Κέρκυρα με βάρδια τριών ασθενοφόρων, ελλείψεις σε πληρώματα και οδηγούς και χωρίς μόνιμους και επαρκώς λειτουργούντες σταθμούς σε Βόρεια και Νότια Κέρκυρα"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ. Αυλωνίτης). Εξοργιστικές και επικίνδυνες οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας στην Κέρκυρα. Χθες πληροφορούμαστε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε 40 λεπτά να ανταποκριθεί σε σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό Λευκίμμης.

Όλη η Κέρκυρα με βάρδια τριών ασθενοφόρων,  ελλείψεις σε πληρώματα και οδηγούς και χωρίς μόνιμους και επαρκώς λειτουργούντες σταθμούς σε Βόρεια και Νότια Κέρκυρα (μόνο ένα ασθενοφόρο για τη Ν. Κέρκυρα). Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή, τις ερωτήσεις, τις καταγγελίες δεν «ιδρώνει το αυτί» της απελθούσας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν ενδιαφέρονται αν οι άνθρωποί μας περιμένουν στην άσφαλτο ένα ασθενοφόρο, αν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο, αν οι διακομιδές ασθενών έχουν καταντήσει καθημερινότητα στο νησί του τουρισμού και του πολιτισμού. Δεν τους απασχολεί ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών ζουν υπό μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας για την υγεία των οικογενειών τους.  

Όπως είχαμε αποκαλύψει (Αύγουστος 2022) η άρνηση της ΝΔ να ενισχύσει έστω και με επικουρικό προσωπικό το ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, αποδεικνύει τους σχεδιασμούς της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του τομέα των διακομιδών, για είσοδο ιδιωτικών ασθενοφόρων στο χώρο της δημόσιας υγείας και –φυσικά- το «μάρμαρο» θα κληθούμε ακόμη μια φορά να πληρώσουμε εμείς.

Ως απλός πολίτης αυτό το διάστημα,  ενώνω τη φωνή μου μαζί με τους δίκαια διαμαρτυρόμενους, συμπολίτες μου, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει σε άκρως επικίνδυνο σημείο.
 
Την επόμενη ημέρα λειτουργίας της νέας Βουλής, θα αναζητηθούν ευθύνες και αυτό είναι προσωπική δέσμευση. Για ακόμη μια φορά και για όσο χρειαστεί τα θέματα υγείας στην Βουλή θα είναι προτεραιότητα μέχρι να αποκτήσει η Κέρκυρα Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και δημόσια υγεία που της αξίζει.

Υ.Γ.: Τις θερμές ευχές μου στον τραυματία για περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.