Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Απευθείας αναθέσεις 15 δις ευρώ , αλλά απλήρωτοι οι παιδικοί σταθμοί

Αλ. Αυλωνίτης
03 Ιουνίου 2023 / 19:56

"Την ώρα που οι απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν ξεπεράσει τα 15 δις ευρώ, δεν περίσσεψε ούτε ένα ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών! "

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ. Αυλωνίτης). Την ώρα που οι απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν ξεπεράσει τα 15 δις ευρώ, δεν περίσσεψε ούτε ένα ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών! Απλήρωτοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον Γενάρη, σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, εξαιτίας της μη πληρωμής των vouchers του προγράμματος ΕΣΠΑ, που οδήγησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών να κάνει λόγο για ανεξήγητη αβεβαιότητα για την επόμενη σχολική χρονιά, με ευθύνη της Πολιτείας.

Προσθέστε σε αυτό τις περικοπές στη χρηματοδότηση για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και την μείωση των vouchers, με συνέπεια να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 84.000 παιδιά την προηγούμενη χρονιά, και θα αντιληφθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόνοια για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών.
 
Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποδείξαμε και στην πράξη ότι η εξασφάλιση των κονδυλίων και η κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Μέχρι το 2019 αυξήσαμε τον αριθμό των ωφελούμενων, πληρώναμε σε μηνιαία βάση τα vouchers, μεριμνήσαμε εγκαίρως για τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Αυτή η πολιτική αξίζει στα παιδιά μας, γιατί αυτή είναι η διαφορά μας!