Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έξι Δημ. Σχολεία σε τουρνουά μπάσκετ στη Νότια Κέρκυρα

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
02 Ιουνίου 2023 / 15:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η δίψα για αθλητισμό από τη νεολαία στη Νότια Κέρκυρα είναι γνωστή, όπως και η έλλειψη αθλητικών υποδομών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η δίψα για αθλητισμό από τη νεολαία στη Νότια Κέρκυρα είναι γνωστή, όπως και η έλλειψη αθλητικών υποδομών. Εκτός από το ποδόσφαιρο, παλιότερα το βόλεϊ με τον ΟΠΛ Αρχίλοχο και σήμερα ο στίβος και το μπάσκετ είναι αθλήματα που θα μπορούσαν υπό κανονικές συνθήκες να δημιουργήσουν κορυφαίους αθλητές στην χώρα. Παράδειγμα λίγα χρόνια πριν ο Ασπιώτης του ΟΠΛΑ, που έκανε προπονήσεις όπως όλη η ομάδα σε ανοικτό γήπεδο με άσφαλτο κάτω, έφτασε να είναι μέλος της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών.
Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, θα μείνουμε στο μπάσκετ σήμερα και θα κάνουμε αναφορά στην παρουσία ενός τουρνουά που έγινε την Τρίτη 30 Μάη και στο οποίο πήραν μέρος έξι δημοτικά σχολεία από τη Νότια Κέρκυρα. Ένα τουρνουά που λόγω covid-19 είχε να γίνει τέσσερα χρόνια και φυσικά στο μοναδικό αξιοπρεπές (έστω και ανοικτό) γήπεδο που υπάρχει στο Νεοχώρι, διεξήχθη.
Φυσικά ο ΑΣ Πήγασος Νότιας Κέρκυρας που κάνει εξαιρετική δουλειά στην περιοχή, φιλοξένησε το τουρνουά, δείχνοντας ακόμη μια φορά πόσο πολύ παλεύει για τον αθλητισμό, το μπάσκετ, αλλά και για να δείξει σε όλους την τεράστια ανάγκη της κατασκευής ενός Κλειστού Γυμναστηρίου, για το οποίο υπάρχει ήδη χρηματοδότηση.
Για τους σχολικούς αγώνες μπάσκετ, υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση από τον Σύλλογο.
 
Η ανακοίνωση του Πήγασου
 
Σήμερα (Τρίτη 30 Μαΐου), είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μετά από 4 χρόνια που οι υγειονομικές συνθήκες δε μας το επέτρεψαν, φιλοξενήσαμε ξανά στο γήπεδό μας στο Νεοχώρι, τα Δημοτικά Σχολεία Νότιας Κέρκυρας και τους σχολικούς τους αγώνες. Στο διάστημα 2016-2019 διοργανώναμε εμείς το τουρνουά αυτό αλλά εφέτος ανέλαβε ως πιο αρμόδια η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Τα δημοτικά σχολεία 1ο Λευκίμμης (Μελικίων), 2ο Λευκίμμης (Ριγγλάδων), 4ο Λευκίμμης (Νεοχωρίου), 1ο Κορισσίων (Αργυράδων), 2ο Κορισσίων (Περιβολίου) και 3ο Κορισσίων (Πετριτή) λοιπόν, αγωνίστηκαν χωρίς σκορ και κατάταξη σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Μας έκανε πολύ καλή εντύπωση η προσπάθεια όλων των παιδιών και ξεχωρίσαμε πολλά ταλαντούχα και με κλίση στο άθλημα, πέρα από όσα βρίσκονται ήδη στα τμήματά μας.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον υπεύθυνο Φ.Α.ΣΧ.Α. της Πρωτοβάθμιας κ. Σπύρο Ίσσαρη για την όμορφη διοργάνωση καθώς και το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και την γιατρό Όλγα Καζαρλή για την ιατρική κάλυψη των αγώνων. Και βέβαια, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν με τόση χαρά και ενθουσιασμό! Υποσχόμαστε ότι τον επόμενο χρόνο θα περάσουμε ακόμα καλύτερα!
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια