Σάββατο 13.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πασχαλίτσες στα δέντρα της πόλης της Κέρκυρας εναντίον της μελίγκρας

Τμήμα Πρασίνου
02 Ιουνίου 2023 / 12:42

Σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως, Πλατεία Σανρόκο, στο Λιστόν, στη Πάνω Πλατεία και στην Λεωφ. Αλεξάνδρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  (Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου) ανακοινώνεται ότι:

Για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου μας, στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που προκαλείται από την έκκριση μελιτωδών ουσιών από τα μυζητικά έντομα, που βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα δέντρα στον αστικό ιστό της πόλης της Κέρκυρας, τοποθέτησε σε δένδρα προνύμφες. 


ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023, τις πρωινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως, Πλατεία Σανρόκο, στο Λιστόν , στη Πάνω Πλατεία και στην Λεωφ.  Αλεξάνδρας, τοποθετήθηκαν ειδικές συσκευασίες με προνύμφες 100 ατόμων, η καθεμία, με ωφέλιμα έντομα (πασχαλίτσες – φυσικοί εχθροί), τα οποία καταστρέφουν τα μυζητικά έντομα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του προβλήματος με βιολογικό τρόπο.