Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογική διακήρυξη ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
02 Ιουνίου 2023 / 12:25

«Μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση με μαχητικούς αγώνες και ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά»

ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Τo αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μάη υπογραμμίζει την ανάγκη μεγάλης ενίσχυσης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που στηρίζει τους αποφασιστικούς αγώνες ενάντια στην επερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ (μόνη της, ή με τους συμμάχους της), και την πολιτική που θα εφαρμόσει: σκληρή επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα για να ενισχύσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων, εφαρμογή του νέου βάρβαρου «προγράμματος σταθερότητας» της ΕΕ, κλιμάκωση των νατοικών εξοπλισμών και της συμμετοχής στους πολέμους του.

Γιατί ο λαός, με κίνημα ανατροπής και ισχυρή αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, που βάζει απέναντι και παλεύει ενάντια σε αυτή την πολιτική, έχει τη δύναμη να σβήσει τα χαμόγελα της κάλπικης παντοδυναμίας από τα πρόσωπα τους.
Η διατήρηση των ψήφων και η αύξηση του ποσοστού της ΝΔ στηρίχθηκε στην αμέριστη ενίσχυση των δυνάμεων του κεφαλαίου και των στρωμάτων που ευνοήθηκαν από την πολιτική της, σε ένα ψεύτικο αφήγημα «σταθερότητας» και «προοπτικής» για την οικονομία που «πάει καλά», την στιγμή η ΕΕ ετοιμάζει ένα νέο «πρόγραμμα σταθερότητας» με σκληρά μέτρα λιτότητας, περικοπών, μαζικών ιδιωτικοποιήσεων και «δημοσιονομικής πειθαρχίας», συμφωνημένο από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την ακροδεξιά σε όλες τις εκδοχές της.

Η επιτυχία της ΝΔ στηρίχθηκε και ενισχύθηκε από την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ. Του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισε τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, αποδέχθηκε όλο το ευρω - NATΟϊκό πλαίσιο, το δολοφονικό φράχτη στον Έβρο, που «έβαζε φρένο» στους αγώνες, έκανε λάβαρο τον Αντρέα.

ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ε.Ε. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗ ΝΑΤΟ ΣΗ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ & ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Παπανδρέου, ανασταίνοντας πολιτικά το αμετανόητα μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, που έβαλε στα ψηφοδέλτια του την «καραμανλική πτέρυγα» της ΝΔ. Όποιος αποδέχεται το ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των μεγάλων επιχειρήσεων και προβάλλει κάποιες «λύσεις» μέσα σε αυτό τελικά ενισχύειτην λογική ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική». Αυτό οδηγεί στους πιο καθαρούς εκφραστές της, την Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΟΡΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Τα εκατομμύρια που βγήκαν στους δρόμους μετά το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων στα Τέμπη, με αποκορύφωμα την Γενική Απεργία-σεισμό της 8 Μάρτη, δεν έσκυψαν ξαφνικά το κεφάλι. Δεν είμαστε μάρτυρες της «συντηρητικοποίησης» της κοινωνίας, όπως λένε διάφοροι για να δικαιολογήσουν τον δικό τους συντηρητισμό.

Η αντισυστημική οργή είναι εδώ! Μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής με μια δυνατή αντικαπιταλιστική, επαναστατική Αριστερά. Μια αριστερά μαχόμενη, που δεν «μασάει τα λόγια» της, Που βάζει απέναντι τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, τον ίδιο τον καπιταλισμό και την κρίση του. Που παλεύει να φτάσουν οι αγώνες μέχρι το τέλος. Που γίνεται πολιτικό τους στήριγμα και πριν και μετά τις εκλογές, χωρίς αναμονή και χωρίς «περιόδους χάριτος», από τους δήμους και τα νοσοκομεία, μέχρι τα μουσεία και τους σιδηροδρόμους απ’ τη Ζώνη στο Πέραμα μέχρι τον Επισιτισμό