Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ τη νέα περίοδο με 5 ομάδες της Κέρκυρας

ΜΠΑΣΚΕΤ
01 Ιουνίου 2023 / 16:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με βάση το σχεδιασμό της ΕΣΚΑΒΔΕ για τη νέα αγωνιστική χρονιά, η Α΄ κατηγορία θα γίνει πλέον σε ένα όμιλο με 14 ομάδες (ήταν σε 2 των 10 ομάδων).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με βάση το σχεδιασμό της ΕΣΚΑΒΔΕ για τη νέα αγωνιστική χρονιά, η Α΄ κατηγορία θα γίνει πλέον σε ένα όμιλο με 14 ομάδες (ήταν σε 2 των 10 ομάδων). Αυτός ήταν και ο λόγος του υποβιβασμού μεγαλυτέρου αριθμού, ενώ ακούγονται προτάσεις να μην αλλάξει κάτι αλλά να συνεχιστεί η Α΄ με δυο ομίλους. Αυτό βέβαια θα διευκρινιστεί στη συνάντηση που θα γίνει με τις ομάδες στην Άρτα την Κυριακή 18 Ιουνίου.
Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά και της Γ΄ Εθνικής που είναι συνδεδεμένη με την Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ, αφού ομάδα που υποβιβάζεται πέφτει σε αυτή την κατηγορία, έχει ξεκαθαρίσει ο χάρτης των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής την περίοδο 2023-2024. ΄
Η Κέρκυρα έχει τα πρωτεία σε αριθμό συμμετοχών με 5 ομάδες, αφού θα εκπροσωπηθεί από Ιόνιο, Φαίακα, Κερκυραϊκό, Λέων, Κένταυρους. Από τα Γιάννενα θα έχουμε τις ομάδες ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΣ Μολοσσών, από την Πρέβεζα την Νικόπολη και το Καναλάκι, από την Άρτα τον Πύρρο Αρταίων και τον Αίαντα και από την Αιτωλοακαρνανία την ΓΕ Αγρινίου, τον Κρόνο Αγρινίου και τον Λέοντα Μεσολογγίου.
Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν ομάδα στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ η Θεσπρωτία η οποία όμως έχει την ΚΑΕ Παραμυθιά στην Γ΄ Εθνική και η Λευκάδα, που έχει τη Δόξα στην Elite (πρώην Α2) η οποία ανέβηκε πριν 3 εβδομάδες μετά από αγώνες κατάταξης από την Β΄ Εθνική.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια