Παρασκευή 22.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας για την έναρξη των Πανελλαδικών

Μερόπη Υδραίου
01 Ιουνίου 2023 / 15:59

«Η προσπάθεια και η πίστη πάντα νικούν»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ). Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ.Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων: «Σήμερα χιλιάδες παιδιά κυνηγούν  τα όνειρά τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.
 
Σε όλα αυτά τα παιδιά, που σήμερα τα αισθανόμαστε δικά μας παιδιά,  θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία.
Να είναι βέβαιοι ότι η προσπάθεια και η πίστη πάντα νικούν, πάντα υπάρχει μια ανταμοιβή για αυτούς που πιστεύουν, για αυτούς που δουλεύουν.
Στην ενθάρρυνση και την καθοδήγηση, που είναι καθοριστικής σημασίας, έχουν ιδιαίτερη συμβολή οι εκπαιδευτικοί μας, στους οποίους αξίζει ιδιαίτερη μνεία.
 
Σήμερα, αναμετρώνται η αγωνία με την ελπίδα.
Η ελπίδα είναι πιο δυνατή, όταν τη διατηρούμε ζωντανή.

Σε αυτή την προσπάθεια των παιδιών υπάρχουν οι αφανείς ήρωες που συμμετέχουν και αυτοί, μοιράζονται τα όνειρα αλλά και την αγωνία τους.
Αναφέρομαι στους γονείς που είναι βέβαιο ότι σήμερα η καρδιά τους χτυπάει στο ρυθμό που χτυπάει και η καρδιά των παιδιών τους.

Και σε αυτούς πρέπει να είναι σήμερα η σκέψη μας, γιατί το αξίζουν. Άλλωστε η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θεσμό της οικογένειας που παραμένει ισχυρός.»