Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

"Η θεραπεία της ελληνικής διατροφής" από την Άννα Μαρία Παπίρη

η θεραπεία της ελληνικής διατροφής
31 Μαΐου 2023 / 17:24

Σε αυτό το βιβλίο, θα μάθετε: Τι είναι η ελληνική διατροφή. Την ιστορία των διατροφικών συνηθειών και της άσκησης από την αρχαία Αθήνα, τη Σπάρτη και τη Μινωική Κρήτη μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Η Ελλάδα είναι ένας διαχρονικός τουριστικός προορισμός, γνωστός για την ιστορία, τα όμορφα νησιά και τη ζεστή φιλοξενία της. Αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός τρόπος ζωής και διατροφής, εμπνευσμένος από αρχαίες παραδόσεις, έχει αποδειχθεί ότι είναι από τους πλέον υγιεινούς στον κόσμο. Η Άννα Μαρία Παπίρη, wellness editor με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ευεξίας, σε συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών υγείας, δημιούργησε έναν οδηγό ελληνικής διατροφής για αρχάριους, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Σε αυτό το βιβλίο, θα μάθετε: Τι είναι η ελληνική διατροφή.
Την ιστορία των διατροφικών συνηθειών και της άσκησης από την αρχαία Αθήνα, τη Σπάρτη και τη Μινωική Κρήτη μέχρι τη σύγχρονη εποχή.



Το φαινόμενο της Ικαρίας: Το ελληνικό νησί, μία από τις 5 Γαλάζιες Ζώνες του κόσμου, αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας. Τις παραδοσιακές ελληνικές τροφές και τα εκπληκτικά οφέλη τους για την υγεία. Ένα πρόγραμμα διατροφής 4 εβδομάδων, βασισμένο αποκλειστικά σε παραδοσιακές ελληνικές τροφές, για να σας κρατήσει σε φόρμα.

30 εύκολες συνταγές, που συνοδεύονται από τη διατροφική τους ανάλυση, που θα χαρίσουν χρώμα και ζωτικότητα στην καθημερινότητά σας. Ένα ελληνικό χορτοφαγικό πρόγραμμα διατροφής 2 εβδομάδων, και 10 επιπλέον γευστικές χορτοφαγικές συνταγές. Αποτοξίνωση αλά ελληνικά: 10 τροφές που αποτοξινώνουν και αναζωογονούν με φυσικό τρόπο το σώμα. Τροφές που σας ανεβάζουν τη διάθεση και σας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Καλλισθενική γυμναστική: Ο συνδυασμός αρχαίας ελληνικής άσκησης και αερόβιας γυμναστικής εγγυάται δυνατό σώμα και πνευματική διαύγεια. Αυτό το βιβλίο έχει στόχο να διαδώσει τα οφέλη της ελληνικής διατροφής διεθνώς και να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να υιοθετήσετε την πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο, ως θεμέλιο για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή!

Από τις εκδόσεις  KEY BOOKS
 
Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Άννα Μαρία Παπίρη γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στην Καλλιτεχνική και Βιοτεχνική Σχολή Κερκύρας, καθώς και γραφικές τέχνες και Βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Βακαλό. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Nottingham Trent το 2000, με πτυχίο στο Management, και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας ΜΒΑ το 2002. Παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως συντάκτρια γυναικείων θεμάτων στα περιοδικά "Ένα", "Votre Beaute", "7μέρες ΤV", "Γεύση" και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινός Καφές".

Ο τομέας της ομορφιάς, της υγείας και της αντιγήρανσης προσέλκυσε το δημοσιογραφικό της ενδιαφέρον. Συνεργάστηκε επίσης με το περιοδικό "Status" το 1991 -1993 και το 2003-2004, καθώς και με το εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό "Εγώ" το διάστημα 1999-2007. Εδώ και 25 χρόνια, από τη θέση της beauty editor, δίνει καθημερινά λύσεις και προτάσεις σε χιλιάδες αναγνώστες για θέματα ευζωίας, υγείας και σωστής εμφάνισης. Η αύξηση των περιοδικών υγείας τη βρήκε στη θέση της beauty editor στο γυναικείο περιοδικό υγείας "Prevention" από το 2005 και στο "Men's Health" από το 2007.

Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία του πρώτου της βιβλίου. Συγκέντρωσε δεκάδες σύγχρονες έρευνες, συνεργάστηκε με ειδικούς απ' όλους τους χώρους και κατέθεσε τις γνώσεις και την εμπειρία που είχε αποκτήσει από τη δημοσιογραφική της πορεία στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Από την προσπάθεια της αυτή γεννήθηκε το βιβλίο "Η Επανάσταση της Νεότητας", ένας πλήρης οδηγός για όλη την οικογένεια, που προσεγγίζει ολιστικά την αντιγήρανση. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δίνει τις κατάλληλες κατευθύνσεις, ώστε να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και την εμφάνισή μας σαν ερασιτέχνες.