Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

16 Ομοσπονδίες με προτροπή του, ευχαριστούν τον Λ. Αυγενάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ
31 Μαΐου 2023 / 15:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. 16 αθλητικές ομοσπονδίες (από τις 54) με ανακοίνωσή τους εξυμνούν τον τέως υφυπουργό αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη για όσα έκανε στη θητεία του.

ΚΕΡΚΥΡΑ. 16 αθλητικές ομοσπονδίες (από τις 54) με ανακοίνωσή τους εξυμνούν τον τέως υφυπουργό αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη για όσα έκανε στη θητεία του. Οι πληροφορίες λένε ότι το κείμενο της ανακοίνωσης των Ομοσπονδιών, εστάλη χθες (30/5/2023) - από το προσωπικό του γραφείο - στις Αθλητικές Ομοσπονδίες ζητώντας να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του! Δηλαδή για τα χρήματα που έδωσε το κράτος και ο ελληνικός λαός για την ενίσχυση του αθλητισμού… Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές στην Ελλάδα και στην εποχή μας Β. Κορέα και Ερντογάν, τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτές τις εκλογές;
Παράδειγμα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον αποκάλεσε «ντροπή της Κρήτης», η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον ονόμασε ως «χειρότερο υφυπουργό όλων των εποχών», η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε ότι είναι «ο χειρότερος υφυπουργός αθλητισμού στην ιστορία της χώρας». Μάλιστα
Μπορεί να έγιναν και κάποια θετικά βήματα επί θητείας του, αλλά δεν είναι όλα ρόδινα. Στις Ομοσπονδίες αυτές δεν είναι η «δική μας» Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ που εδρεύει στην Κέρκυρα και που το 2023 πήρε τη μισή επιχορήγηση από την προηγούμενη χρονιά, ούτε π.χ. ο ΣΕΓΑΣ (η αρχαιότερη Ομοσπονδία) δεν υπέγραψε, ούτε η ΕΠΟ (η μεγαλύτερη σε αριθμό συλλόγων και αθλητών). Σαν Κέρκυρα δεν ξεχνάμε ότι πέρασε από το νησί ο κ. Αυγενάκης και θεωρούμε ότι μας κορόιδεψε, δεν έγινε ΤΙΠΟΤΕ από όσα υποσχέθηκε. Εκτός και αν για την κατάντια των αθλητικών χώρων στο νησί, μετά και την έλευση Αυγενάκη φταίνε άλλοι (βουλευτής, ΠΙΝ, Δήμοι, ΕΔ/ΕΑΚΚ και ΓΓΑ).
 
Η ανακοίνωση των 16 Ομοσπονδιών

«Με την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Λ. Αυγενάκη στο υφυπουργείο αθλητισμού, αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τη στήριξη του τόσο στο άθλημά μας, όσο και σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Ο απερχόμενος υφυπουργός αθλητισμού, επέδειξε αξιέπαινο μεταρρυθμιστικό έργο, αγκάλιασε τα ερασιτεχνικά αθλήματα και έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που γιγαντώθηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ήταν ο υφυπουργός αθλητισμού που με την αποτελεσματική υποστήριξη της Κυβέρνησης δημιούργησαν τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τα φορολογικά έσοδα των τυχερών παιγνίων, κάνοντας αποδεκτό ένα διαχρονικό αίτημα των αθλητικών ομοσπονδιών και των σωματείων.
Ειδικότερα, στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην εποχή της πανδημίας του covid-19, ο μηχανισμός χρηματοδότησης κράτησε ζωντανά τα σωματεία, προσέφερε ένα πολύτιμο θεσμοθετημένο έσοδο και έδωσε ουσιαστική λύση στα ερασιτεχνικά αθλήματα που αντιμετώπιζαν σοβαρό θέμα επιβίωσης. Ο μηχανισμός χρηματοδότησης αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ήταν επίσης υπέρμαχος, βασικός υποστηρικτής και μπροστάρης στην επιστροφή των μεγάλων αθλητικών διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας.
Με όραμα, αλλά και έργο στην αναβάθμιση υποδομών, έβαλε για τα καλά την Ελλάδα στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία νέων χώρων άθλησης που τόσο ανάγκη έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας και φυσικά η νεολαία μας.
Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία και στους χιλιάδες αθλητές-τριες να αποδώσουμε τα εύσημα σε έναν πολιτικό που δεν ήταν μόνο ο μακροβιότερος υφυπουργός αθλητισμού, αλλά με σχέδιο, επιμονή και εργατικότητα άνοιξε νέες προοπτικές και ορίζοντες στο μέλλον του ελληνικού αθλητισμού».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια