Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένας ακόμα μήνας για την ολοκλήρωση των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη (video)

Εργατικές Κατοικίες
31 Μαΐου 2023 / 15:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σύσκεψη με τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΑ για τις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την επικείμενη ολοκλήρωση των έργων στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη είχε σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τον Υποδιοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ)  Γιώργο Καραχάλιο.

Ο κ. Καραχάλιος, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι διανύουμε τον τελευταίο μήνα των εργασιών, μέχρι την περάτωση των εργασιών στο οικιστικό συγκρότημα.

Οι τελευταίες εργασίες που είναι σε εξέλιξη είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού και η σύνδεση με τον βιολογικό των Σιναράδων καθώς και οι αποκατάσταση των οδών. Όσον αφορά δεν τα προβλήματα που έχουν επισημάνει οι οικιστές στα κτήρια, ο κ. Καραχάλιος επεσήμανε ότι έχει γίνει συνεννόηση με τον εργολάβο και τα ζητήματα θα αντιμετωπιστούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα των 30 ημερών.  




Τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο χωρικός Αντιδήμαρχος Παρελίων Γ. Παντελιός, ο Αντιδήμαρχος Β. Αργυρός καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, απασχόλησαν ζητήματα που σχετίζονται με έργο αναβάθμισης του βιολογικού Σιναράδων, την ολοκλήρωση του αγωγού λυμάτων, την αποκατάσταση οδών αλλά και την παραχώρηση χώρων προς το Δήμο με το πέρας των εργασιών.

Σε δήλωσή του ο κ. Καραχάλιος ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για όλες τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για να ολοκληρωθεί το έργο το οποίο όπως ανέφερε ως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Σε αυτό όπως επεσήμανε, περιλαμβάνονται το δίκτυο λυμάτων και αποκαταστάσεις οδών ενώ ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του βιολογικού Σιναράδων έχει ολοκληρωθεί από πλευράς ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ. Ο κ. Καραχάλιος ανέφερε επίσης ότι δρομολογούνται και παρεμβάσεις σε οικίες μετά από αίτημα των οικιστών.

Η Δήμαρχος επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση του έργου κατασκευής δικτύου λυμάτων από πλευράς ΔΥΠΑ, αφενός θα εδραιώσει τη σωστή λειτουργία των Εργατικών Κατοικιών και αφετέρου θα αποτελέσει οικονομική ελάφρυνση για την Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης αφού αυτή έχει επιφορτιστεί με την μεταφορά των λυμάτων έως ότου τελειώσει το έργο των αγωγών λυμάτων.  

Στη σύσκεψη, επισημάνθηκε επίσης ότι με το τέλος του έργου, η ΔΥΠΑ, παραχωρεί 6 καταστήματα στον Δήμο καθώς και ένα χώρο πολλαπλών χρήσεων γεγονός για το οποίο η Δήμαρχος  Μερόπη Υδραίου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της αναφέροντας  χαρακτηριστικά ότι «θα δοθεί η δυνατότητα να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες τόσο τους οικιστές των Εργατικών Κατοικιών αλλά και γενικότερα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αφού οι χώροι αυτοί θα έχουν κοινωφελή χρήση».

Επιπρόσθετα, η Δήμαρχος σημείωσε ότι το έργο της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού Σιναράδων έχει ολοκληρωθεί δίνοντας τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών τόσο των Εργατικών Κατοικιών όσο και όμορων περιοχών.  

Τέλος, η κ. Υδραίου, ζήτησε από τον κ. Καραχάλιο, η ΔΥΠΑ να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το οδικό δίκτυο το οποίο έχει υποστεί ζημία λόγω των έργων που έχουν γίνει στην περιοχή ώστε να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.