Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καποδίστρεια ΄23: Με χάντμπολ γιόρτασαν τα 130 χρόνια του ΚΓΣ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΕΙΑ 23
30 Μαΐου 2023 / 15:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την Ίδρυση του Ιστορικού Κερκυραϊκού Γ.Σ. είχαμε ένα τριήμερο φεστιβάλ χάντμπολ στο κλειστό του ΕΑΚΚ,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την Ίδρυση του Ιστορικού Κερκυραϊκού Γ.Σ. είχαμε ένα τριήμερο φεστιβάλ χάντμπολ στο κλειστό του ΕΑΚΚ, με συμμετοχή 4 ομάδων στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων, που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία. Εκτός από τις δυο ομάδες του νησιού μας τον Φαίακα και τον διοργανωτή Κερκυραϊκού από τα Γιάννενα ήλθε ο ΑΟ Ιωαννίνων και από την Βέροια ο Ιστορικός Φίλιππος. Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι φιλοξενούμενοι και είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει σε ευχαριστήρια επιστολή του ο Φίλιππος προς τον ΚΓΣ… «.. η ιστορική ομάδα του Κερκυραϊκού με την διοργάνωση αυτή μας έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσουμε την ιστορία της Κέρκυρας του αθλητισμού, του διαφωτισμού και της λαϊκής παράδοσης, και σημαντική ευκαιρία γνωριμίας με τον πλούσιο πολιτισμό της περιοχής. Η διοργάνωση ήταν άψογα σχεδιασμένη με μεράκι και αγάπη για τα παιδιά… να ευχαριστήσουμε έναν σπουδαίο άνθρωπο έναν οραματιστή παράδειγμα για όλους μας τον κύριο Πέρρο, όπου με αγάπη και διορατικότητα, μας παρέσυρε στο θαυμαστό κόσμο της ομαδικότητας και κοινωνικότητας του αθλητισμού».
Από την πλευρά του ο ΚΓΣ ενημέρωσε για το τουρνουά, με τον πλέον αρμόδιο της εκδήλωσης τον κ. Πέρρο να αποτιμά την όλη προσπάθεια.
Το δελτίο τύπου του ΚΓΣ
Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι παράγοντες του Κερκυραϊκού ΓΣ για το τουρνουά χάντμπολ «Καποδίστρεια΄23» που οργάνωσαν. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Πέρρος, προπονητής και συντονιστής των τμημάτων χάντμπολ στον σύλλογο δήλωσε: «η κούραση των εφόρων, των προπονητών και των γονέων που είναι πάντα κοντά στον σύλλογο, ξεχνιέται όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό. Διοργανώσαμε το αναπτυξιακό τουρνουά το τριήμερο 26-27 και 28 Μάη ενταγμένο στις εκδηλώσεις για τα 130 χρόνια του ιστορικού μας σωματείου. Και όχι τυχαία με μικρές ηλικίες 13-14 ετών. Σε αυτές βασιζόμαστε σαν επαρχιακή ομάδα, με πολύ δουλειά και βάζοντας στόχους σε μεγάλους χρονικούς κύκλους, να αναδείξουμε τα νέα ταλέντα που θα στελεχώνουν τις ομάδες μας στις μεγάλες κατηγορίες...» και συνεχίζει «… Φιλοξενήσαμε τις ομάδες Παμπαίδων Β και Παγκορασίδων Β του επίσης ιστορικού σωματείου Φιλίππου Βέροιας του ΑΟ Ιωαννίνων, του Φαίακα και φυσικά πήραν μέρος τα δικά μας τμήματα. Πετύχαμε οργανωτικά αφού οι φιλοξενούμενοι δήλωναν με κάθε τρόπο τον ενθουσιασμό και τις ευχαριστίες τους από την υποδοχή και φιλοξενία, πετύχαμε αγωνιστικά αφού διεξήχθησαν σπουδαίοι αγώνες με ανταγωνιστικές ομάδες, ενώ δεν κρύβουμε τον στόχο μας αυτό το τουρνουά να καθιερωθεί και να γίνει πόλος έλξης και άλλων ομάδων κάθε Μάη. Προχωράμε σαν Κερκυραϊκός με αγάπη, μεράκι και αυταπάρνηση για το άθλημα που οι Κερκυραίοι έχουν αγαπήσει. Και αυτό είναι μια επιπλέον ευθύνη για τα σωματεία της Χειροσφαίρισης»
Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα, ο κ. Πέρρος δήλωσε πως «… ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τους προπονητές, φυσικά και υπήρχε σκορ και αποτελέσματα, όμως σαν διοργανωτές βραβεύσαμε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους με μετάλλια και άλλα αναμνηστικά».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Ζορμπάς, που συμμετείχε στις απονομές των επάθλων και των αναμνηστικών, δηλώνοντας πως «είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες προσπάθειες, θα βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε..» ενώ ευχαρίστησε τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, τους αθλητές τους εφόρους και τις διοικήσεις τους. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια