Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο για Βίδο και Αλύπα

Λαϊκή Συσπείρωση
29 Μαΐου 2023 / 13:59

Το Βίδο και η Αλύπα είναι δημόσια περιουσία

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Στο αυριανό (Τρίτη - 30/05/2023) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, θα συζητηθούν τα θέματα της Αλύπας και του Βίδο.

Τα θέματα αυτά αφορούν δύο δημόσιες υποδομές που αντιμετωπίζουν τη διαχρονική απαξίωση από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές.

Τα αποτελέσματα γνωστά με το Βίδο να εγκαταλείπεται χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, χωρίς πυρασφάλεια, χωρίς τη λειτουργία των κατασκηνώσεων κλπ και με τον γνωστό πολυεθνικό ξενοδοχειακό όμιλο να το θεωρεί τσιφλίκι του.

Στην Αλύπα, η απαξίωση οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση και παρά τις ανέξοδες υποσχέσεις των υπευθύνων επιβεβαιώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να μεγιστοποιούνται τα κέρδη των επενδυτών, πάντα σε βάρος του δημόσιου, των επαγγελματιών και των εργαζομένων της περιοχής.

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 30 Μάϊου στις 19:30 στο Μον Ρεπό ώστε να ακούσουν, να παρέμβουν, να συμμετάσχουν στη συζήτηση και τις αποφάσεις των δύο αυτών θεμάτων.