Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: H Περιφερειακή Αρχή το «έβαλε στα πόδια»

Λαϊκή Συσπείρωση
28 Μαΐου 2023 / 15:29

"Επέλεξε τον ίδιο δρόμο της φυγής για να μην απαντήσει και στις δυο Επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το «χάλι» στο Οδικό Δίκτυο της Κέρκυρας και την μη υλοποίηση της κατασκευής του στεγάστρου στο Γήπεδο του Πήγασου Νεχωρίου Κέρκυρας"

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφού είχε ξεχάσει που πέφτει η Κεφαλονιά και δεν έχει ξανακάνει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Νοέμβρη του 2019, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα το πρωί το «έβαλε στα πόδια» και διέλυσε την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας τεχνητή έλλειψη απαρτίας.

Οι λόγοι προφανείς, αφού δεν μπορούσε να αντέξει στην σημερινή συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα -που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση- των Αιολικών Πάρκων Ενέργειας, με την εγκατάσταση των νέων Ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά με την παρουσία φορέων. Βάζοντας πλάτη για ακόμη μια φορά στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ -μη παίρνοντας όλα εκείνα τα μέτρα για τον έλεγχο τους- με την μη υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων από αυτούς.

Για να βγει από την δύσκολη θέση από την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων στην Βόρεια Κεφαλονιά από πλευράς κυβέρνησης και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Για να μην απαντήσει στα ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης -μέσα από την Επερώτηση που είχαμε καταθέσει από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο του Απριλίου και ήταν και πάλι ΑΠΩΝ ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς- για τα σοβαρά προβλήματα της Παλλικής όπως το Μαντζαβινάτειο, τις Εργατικές Κατοικίες, το ΚΤΕΟ Ληξουρίου και το εξελισσόμενο «γεφύρι της Άρτας» που είναι η επισκευή του Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης.

Επέλεξε τον ίδιο δρόμο της φυγής για να μην απαντήσει και στις δυο Επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το «χάλι» στο Οδικό Δίκτυο της Κέρκυρας και την μη υλοποίηση της κατασκευής του στεγάστρου στο Γήπεδο του Πήγασου Νεχωριου Κέρκυρας.

Η στάση της Περιφερειακής Αρχής είναι συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αρνήθηκε, καταψηφίζοντας να συζητηθεί το σημαντικό Θέμα της καταστροφής του Κ.Ι.Ε. Ευδοξος στον Αίνο Κεφαλονιάς που ίδια είναι υπεύθυνη και πρόεδρος του η Περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα.

Πιάστηκε με την «γίδα στην πλάτη» όταν απαντώντας σε σχετική Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Αλσος Λαυράγκα στα Ραζάτα Κεφαλονιάς, την επισκευή της κατοικίας του και την δημιουργία Ανοιχτού Θεάτρου, αποκαλύφθηκε ότι το έργο δεν πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον, αφού χάθηκαν τα 2.600.000 ευρώ που ήταν για αυτό, από το πρόγραμμα The Rout Net. Ένα αίτημα δεκάδων χρόνων των κατοίκων και των φορέων της περιοχής για άλλη μια φορά μένει στις προεκλογικές καλένδες.

Επίσης σε σχετική Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Κάστρο της Ασου -το χωριό με τα πολλαπλά προβλήματα από τον ΙΑΝΟ, όπως με τον κατεστραμμένο δρόμο που είναι ευθύνη της Περιφέρειας και ούτε τον έχει αγγίξει- σφύριξε αδιάφορα για ακόμη μια φορά.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι διαχρονικά, για αυτό και οι ευθύνες συνολικές, στην σημερινή Περιφερειακή Αρχή αλλά και στην προηγούμενη της ΑΝΑΣΑ-ΣΥΡΙΖΑ και στις κυβερνήσεις τους.

Καλούμε τον λαό των νησιών μας να βγάλει τα συμπεράσματα του, γιατί μόνο ο ίδιος μπορεί να κάνει το βήμα παραπέρα, που είναι η αγωνιστική διεκδίκηση της επίλυσης τους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες, παρά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

28.05.2023