Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινούν οι δράσεις του 5ου Φωτομαραθωνίου Κέρκυρας

Φωτομαραθώνιος Κέρκυρας
27 Μαΐου 2023 / 10:02
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Φωτομαραθώνιος της Κέρκυρας έχει ως σκοπό την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 27/05 ξεκινά  η 5η διοργάνωση του Φωτομαραθωνίου Κέρκυρας, με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Π.Ε. Κέρκυρας και τη Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας.

Ο "ΦΩΤΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" ξεκίνησε το 2017 με θέμα τη «φωτογραφία» και σκοπό την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης. Στις δράσεις του περιλαμβάνονται σεμινάρια, διαγωνισμοί φωτογραφίας, φωτογραφική έκθεση και ημερίδα με ομιλίες σχετικές με τη φωτογραφική τέχνη.  Από το 2018 εντάσσεται  στο ετήσιο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, που διοργανώνει το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.


ΟΙ δράσεις ξεκινούν με την έναρξη  ενός φωτογραφικού διαγωνισμού τριών θεμάτων και διάρκειας τριών μηνών, στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε κάμερα ή κινητό.

Τα θέματα του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι :

α) ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

β) ΜΟΤΙΒΑ

γ) ΧΡΩΜΑΤΑ

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, τους όρους του διαγωνισμού, καθώς και για τις επόμενες δράσεις,  θα ανακοινωθούν στο  corfuphotomarathon.blogspot.com  και στη σελίδα της ομάδας του Facebook «corfuphotomarathon» 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.