Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελληνοσερβική φιλία, εκδηλώσεις αθλητισμού και πολιτισμού

ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ
25 Μαΐου 2023 / 16:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα πλαίσια της Ελληνοσερβικής φιλίας και των άριστων σχέσεων που έχουν εδώ και χρόνια αναπτύξει οι Παλαίμαχοι του ΑΟ Κέρκυρα και του Ερυθρού Αστέρα, θα έχουμε ένα διήμερο εκδηλώσεων,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα πλαίσια της Ελληνοσερβικής φιλίας και των άριστων σχέσεων που έχουν εδώ και χρόνια αναπτύξει οι Παλαίμαχοι του ΑΟ Κέρκυρα και του Ερυθρού Αστέρα, θα έχουμε ένα διήμερο εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή και της Σερβικής ομάδας Borac FC, παλιάς ομάδας του άλλοτε άσσου του ΑΟ Κέρκυρα και προπονητή στη συνέχεια του Θιναλιακού, Νταμίρ Σπίτσα. Καλεσμένος είναι και ο σπουδαίος άλλοτε άσσος και αρχηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς Πέτραγκ Τζώρτζεβιτς που θα είναι στο νησί μας.
Οι εκδηλώσεις θα είναι το διήμερο 26 και 27 Μαΐου. Την Παρασκευή εκδήλωση πολιτιστική στους Λιαπάδες και το Σάββατο αθλητική και ποδόσφαιρο στην Κάτω Πλατεία, εκεί όπου έγινε ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου στο νησί μας.
Είναι ένα σημαντικό γεγονός, φιλία και συναδέλφωση με ένα λαό που πάντα είχαμε ιστορικό εξαιρετικές σχέσεις και αλληλοϋποστήριξη και οφείλεται στις προσπάθειες του Δ.Σ. των Παλαιμάχων του ΑΟ Κέρκυρα και στον πρόεδρο κ. Γ. Κολυτά. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που έρχονται οι παλαίμαχοι του Ερυθρού Αστέρα στο νησί μας, ενώ έχουν καλέσει και φιλοξενήσει στο Βελιγράδι και τους παλαιμάχους του ΑΟ Κέρκυρα.
Είναι ένα γεγονός που αξίζει να στηρίξει και ο κόσμος με την παρουσία του, αγώνας ποδοσφαίρου στην Κάτω Πλατεία έχει να γίνει πολλές δεκαετίες τώρα.
Από την πλευρά της η διοίκηση του ΑΟ Κέρκυρα κάλεσε και τον κόσμο, αλλά και όλους τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα να είναι στην Κάτω Πλατεία για την αθλητική εκδήλωση, ενώ υπάρχει ενημέρωση για το πρόγραμμα.   
 
Το δελτίο τύπου
 
Σε ένα ιστορικό χώρο όπου διεξήχθη ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Ελλάδα στην Σπιανάδα της Κέρκυρας θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τους βετεράνους του Ερυθρού Αστέρα και της Borac FC τις 15:30 το Σάββατο 27 Μαΐου 2023.
Τους αγώνες θα τιμήσει με την παρουσία του και ο μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς.
Καλούμε όλο τον φίλαθλο και όχι μόνο κόσμο να παραστεί στους αγώνες .
Την Παρασκευή  και ώρα 20:00 θα προηγηθεί πολιτιστική εκδήλωση στην πλατεία των Λιαπάδων από την φιλαρμονική Λιαπάδων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια