Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντική αιμοδοσία αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Μηλιώτη

Αιμοδοσία
25 Μαΐου 2023 / 14:19

Συγκεντρώθηκαν 16 φιάλες αίματος από τη συμμετοχή εργαζομένων της Περιφέρειας, της ΔΟΥ και πολιτών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχεδόν δυο μήνες συμπληρώνονται από την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μηλιώτη και η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, στο πλαίσιο των τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών που πραγματοποιεί, οργάνωσε μια σήμερα το πρωί, αφιερωμένη στη μνήμη του.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ηλίας Πολίτης» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του γιατρού – αιματολόγου Μιχάλη Τζιλιάνου.



Υποστηρίχθηκε

Το κάλεσμα ενίσχυσης της προσπάθειας για συλλογή αίματος, ενόψει και των αυξημένων αναγκών, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, υποστηρίχθηκε κυρίως από εργαζόμενους της ΠΕ Κέρκυρας, αλλά και της ΔΟΥ, που λειτουργεί στο ίδιο κτίριο. Ωστόσο δεν έλειψαν και μεμονωμένες περιπτώσεις πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο για να συνδράμουν κι αυτοί ενεργά, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο τους για έναν καλό σκοπό.

Τον χώρο της αιμοδοσίας επισκέφθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, επισημαίνοντας: «Η σημερινή δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τακτικών αιμοδοσιών που οργανώνει η Περιφέρεια με διάφορους συλλόγους, όπως γίνεται σήμερα. Το αίμα είναι πάντα αναγκαίο και χρειάζεται . Μπαίνουμε και στην καλοκαιρινή περίοδο, όποτε θα χρειαστούμε περισσότερο . Είναι τρία λεπτά από το χρόνο μας. Δεν κοστίζει τίποτα. Δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τίποτα».

Όπως είπε η σημερινή αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Μηλιώτη, ο οποίος και ο ίδιος ήταν αιμοδότης και συμμετείχε ενεργά σε κάθε ανάλογη διαδικασία που πραγματοποιούσε η ΠΙΝ, δίνοντας αίμα. Η ημέρα έκλεισε με θετικό πρόσημο, καθώς κατάφεραν να συγκεντρωθούν 16 φιάλες αίματος που θα αξιοποιηθούν καλύπτοντας ανάγκες.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ