Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέθανε η ιέρεια του rock΄n΄roll, Τίνα Τάρνερ

Tina Tarner
24 Μαΐου 2023 / 22:49
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πέθανε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια, στο σπίτι της στην Ελβετία.

Η Tίνα Τάρνερ, η ιέρεια του rock'n'roll που έγινε σταρ της  ποπ τη δεκαετία του 1980, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια, στο σπίτι της στην Ελβετία.
Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από προβλήματα υγείας, διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου το 2016 και έκανε μεταμόσχευση νεφρού το 2017.

Η Τίνα Τάρνερ ήταν από τις πρωτοπόρες  μαύρες  γυναίκες στο rock'n'roll επηρεάζοντας πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Μικ Τζάγκερ που παραδέχτηκε ότι εμπνεύστηκε από τις έντονες, ενεργητικές ζωντανές εμφανίσεις της για τη σκηνή του.

 Μετά από δύο δεκαετίες συνεργασίας ως ντουέτο  με τον βίαιο σύζυγό της, Ike Turner, προχώρησε μόνη της και   έγινε ένα από τα καθοριστικά pop icon της δεκαετίας του 1980 με το άλμπουμ Private Dancer. Η ζωή της καταγράφηκε σε τρία απομνημονεύματα, μια βιογραφική ταινία, ένα και το 2021, με το περίφημο  ντοκιμαντέρ «Τίνα».

 Ο εκπρόσωπος της Μπέρναντ Ντόχερτι, ανακοίνωσε: «Η Tίνα Τάρνερ, η «Βασίλισσα του Rock'n Roll» πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».

Η Turner γεννήθηκε ως Anna Mae Bullock στις 26 Νοεμβρίου 1939 και μεγάλωσε στο Nutbush του Τενεσί, όπου θυμόταν να μάζευε βαμβάκι με την οικογένειά της ως παιδί. Τραγούδησε στη χορωδία της εκκλησίας της μικρής πόλης της.
Με τον Άικ Τάρνερ απέκτησε δύο γιούς

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.