Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός Βουλής διάσημοι αθλητές και αθλητικογράφοι

ΕΚΛΟΓΕΣ
24 Μαΐου 2023 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκτός Βουλής έμεινε η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων του αθλητισμού!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκτός Βουλής έμεινε η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων του αθλητισμού!
Στο πρόγραμμα των πολιτικών κομμάτων πάντα είναι να βάζουν στα ψηφοδέλτιά τους δημοφιλείς ανθρώπους, της τέχνης, του αθλητισμού κλπ, για να πάρουν παραπάνω ψήφους. Αυτό έγινε και στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, μένουμε στους ανθρώπους του αθλητισμού, όπου είχαμε αρκετούς. Όμως παρά τη δημοτικότητά τους δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν βουλευτές οι περισσότεροι από αυτούς.

Δεν εξελέγη, αν και βουλευτής στις τρεις τελευταίες κοινοβουλευτικές περιόδους, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα (ΜεΡΑ 25)που ήταν πριν λίγες μέρες στο νησί μας και μάλιστα επισκέφτηκε το ΕΑΚΚ για να δει τα προλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του στίβου στο νησί μας. 

Από το χώρο του στίβου και ο Ελληνοβούλγαρος προπονητής Γιώργος Πομάσκι, που έχει βγάλει Ολυμπιονίκες (προπονητής του Τέντογλου και της δικής μας Σπ. Καρύδη), ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Στα Γιάννενα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης βασικό στέλεχος της εθνικής που πήρε το Ευρωπαϊκό το 2004, ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στα Γιάννενα αλλά έμεινε έξω, πήρε μόλις 2.105 ψήφους. Ο άλλοτε σπουδαίος τερματοφύλακας της Εθνικής, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Νίκος Σαργκάνης, ήταν χαμηλά στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ και φυσικά έμεινε έξω. Έξω έμεινε ο πρώην διεθνής διαιτητής Π. Κωνσταντινέας ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία (έχει διατελέσει βουλευτής). Έξω και Βασίλης Τσιάρτας, ο άσσος της ΑΕΚ, της Σεββίλης, της Εθνικής που πήρε το Ευρωπαϊκό το 2004, που ήταν επικεφαλής του Επικράτειας με την Εθνική Δημιουργία.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Ν. Παπαδόπουλος ήταν  υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Ηλεία, ο παλιός άσσος του Παναθηναϊκού Θανάσης Δημόπουλος, με την Ελληνική Λύση στην Αχαΐα έμειναν έξω. Εξαίρεση θα λέγαμε από τους πολύ γνωστούς, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, που  εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικράτειας της ΝΔ.

Αλλά και οι δημοσιογράφοι είναι μια ομάδα που διαλέγουν τα κόμματα, μένουμε στους αθλητικούς συντάκτες,  η Άννα Καραμανλή και παλιά αθλήτρια του μήκους, εκλέχτηκε με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αττικής, όπως και η Άρια Αγάτσα στον Βόρειο Τομέα Αττικής. Έξω έμεινε ο Βασίλης Σκουντής (τον έχουμε συνδέσει με τις περιγραφές του μπάσκετ κυρίως), ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, ήλθε 2ος.

Σε ένα μήνα θα στηθούν ξανά κάλπες και θα έχουν την ευκαιρία όσοι θα είναι ξανά υποψήφιοι να διεκδικήσουν ξανά μια θέση στη Βουλή, ακόμα και αυτοί που εκλέχτηκαν, αφού θα τεθούν ξανά στην κρίση του εκλογικού σώματος.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια