Προς αλλαγή κατεύθυνσης ο Νικάκης και η ΕΣΚΑΒΔΕ;

Προς αλλαγή κατεύθυνσης ο Νικάκης και η ΕΣΚΑΒΔΕ;

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ κ. Νικάκης στο μέσον στην περσινή σύσκεψη των ομάδων τον Ιούνη στα Γιάννενα, όπου τίμησε τον Γ. Κρητικό (αριστερά) του ΚΓΣ και τον Σπ. Λαμάκια (δεξιά) του Φαίακα για την μεγάλη προσφορά τους στο άθλημα ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΣΚΑΒΔΕ έχει καλέσει σε συνάντηση τα σωματεία της στην Άρτα στις 18 Ιουνίου, για τον αγωνιστικό προγραμματισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου.

24
Μαΐου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΣΚΑΒΔΕ έχει καλέσει σε συνάντηση τα σωματεία της στην Άρτα στις 18 Ιουνίου, για τον αγωνιστικό προγραμματισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Με βάση την περσινή συμφωνία τη σεζόν 2023-24 η Α΄ κατηγορία αντί να διεξαχθεί σε δυο ομίλους των δέκα ομάδων, θα γίνει σε έναν των 14 και για το λόγο αυτό οι ομάδες που υποβιβάστηκαν   τη σεζόν που έληξε ήταν περισσότερες (σύνολο 8). Μάλιστα την άνοδο κέρδισαν από κάθε όμιλο της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ η 1η ομάδα (3 συνολικά).

Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν πιέσεις από ομάδες ώστε να μην έχουμε έναν Όμιλο στην Α΄ κατηγορία, αλλά να ισχύσει το παλιό καθεστώς των δυο Ομίλων, για «οικονομικούς» λόγους. Αυτό απλά είναι αστείο να το λέει κανείς, αν σκεφτούμε ότι θα έχει κάθε ομάδα αντί εννέα 13 αγώνες κάθε γύρο, 13 ματς εκτός έδρας, που για όλες τις ομάδες είναι αυθημερόν, αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές.

Αντί να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να έχουμε ένα δυνατό Όμιλο στην Α΄ κατηγορία, κάτι που ανεβάζει και το επίπεδο, θα γυρίσουμε στα παλιά, σε μια Α΄ κατηγορία που παίζουν οι ομάδες για να παίζουν. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσουν στις 18 Ιούνη, αλλά θεωρούμε ότι ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ κ. Νικάκης θα πρέπει να στηρίξει το μπάσκετ αρχικά και όχι να υποκύψει στα θέλω κάποιων ομάδων, που απλά θέλουν συμμετοχή στην  Α΄ κατηγορία.

Αν παραμείνει η ίδια κατάσταση, τότε θα έχουμε ένα Όμιλο που θα συμμετέχουν 5 ομάδες της Κέρκυρας  (Ιόνιος, Φαίακας, Κερκυραϊκός, Λέων, Κένταυροι) και   ΠΑΣ Γιάννινα, Νικόπολη, ΑΣ Μολοσσών και μια ακόμα ομάδα πιθανόν από την Άρτα (Πύρρος, Αίας, ΒΑΟ Άρτας). Απλά θα έχουμε ακόμη μια χρονιά ένα πρωτάθλημα μη ανταγωνιστικό, με τις ομάδες απλά να κοιτάνε να σώσουν την κατηγορία.
Η εκτίμησή μας είναι πως για να έχουμε ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει να υπάρξει ένας όμιλος στην Α΄ και να έχει το πολύ 12 ομάδες. Στις 18 Ιουνίου μετά την συγκέντρωση της Άρτας θα ξέρουμε. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ