Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ορκομωσία για 83 αποφοίτους της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Ορκομωσία
23 Μαΐου 2023 / 16:57

Χαρά, χαμόγελα, συγκίνηση και ικανοποίηση στις τελετές ορκωμοσίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από πλατιά χαμόγελα ικανοποίησης και περισσής χαράς πλημμύρησε σήμερα η Ιόνιος Ακαδημία, όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών. Οι 83 πλέον πτυχιούχοι των Τμημάτων Ιστορίας και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) περνούν στον επαγγελματικό στίβο, έχοντας ως πολύτιμο όπλο τις γνώσεις που κατέκτησαν από τη φοίτησή τους στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Και οι δυο τελετές ορκωμοσίας έλαβαν χώρα διαδοχικά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας, στην έδρα της Πρυτανείας, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι παρευρέθηκαν σε αυτή τη σημαντική στιγμή γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο της τελετής που αντηχούσε από το θερμό χειροκρότημά τους .

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ιστορίας ορκίστηκαν 30 προπτυχιακοί φοιτητές, ενώ τα πτυχία τους παρέλαβαν και οι 27 μεταπτυχιακοί φοιτητές. Σε ό,τι αφορά το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας 53 απόφοιτοι παρέλαβαν με συγκίνηση τα πτυχία τους μετά την ορκωμοσία τους, ενώ στους έξι πρωτεύσαντες της κατεύθυνσης μετάφρασης απενεμήθη και βραβείο επίδοσης ειδίκευσης μετάφρασης από την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως και αντίστοιχο βραβείο στην αριστούχο της κατεύθυνσης διερμηνείας.



Στις διαδοχικές τελετές ορκωμοσίας παρέστησαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, οι Αντιπρυτάνεις Ηλίας Γιαρένης και Ευστάθιος Μακρής, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Αθανάσιος Ευσταθίου και οι Πρόεδροι των Τμημάτων Ιστορίας Φωτεινή Βάκη και ΤΞΓΜΔ Ιωάννης Καρράς.

Διαπιστευτήριο ομοτιμοποίησης

Η τελετή του Τμήματος Ιστορίας είχε και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, καθώς πριν την ορκωμοσία προηγήθηκε ειδική εκδήλωση απονομής του διαπιστευτηρίου ομοτιμοποίησης στον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτριο Ανωγιάτη – Pelé, o οποίος έλαβε τον τίτλο κατά το έτος 2022.

«Οι ομότιμοι καθηγητές είναι οι άνθρωποι εκείνοι που μπορούν να εξακολουθήσουν με την εμπειρία και την γνώση τους να στηρίζουν το Πανεπιστήμιο. Ο νόμος το επιτρέπει και θεωρούμε ότι θα τον έχουμε κοντά μας, όπως και όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε στην «Ε» ο Πρύτανης Α. Φλώρος.

Όσον αφορά για τους αποφοίτους που ορκίστηκαν ανέφερε: «Σήμερα οι κόποι των παιδιών αμείβονται. Ολοκληρώνουν έναν σχηματικό στόχο στη ζωή τους. Τα δύσκολα ακολουθούν, όμως έχουν όλα τα εφόδια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν». Το πρόγραμμα των ορκωμοσιών

Οι ορκωμοσίες θα συνεχιστούν στην Κέρκυρα και τις επόμενες ημέρες με χώρο διεξαγωγής την Ιόνιο Ακαδημία.

Ειδικότερα, σήμερα, Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνει η Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, κοινή τελετή για τους 54 αποφοίτους των Τμημάτων Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας και Πληροφορικής.

Την Πέμπτη 25/5 την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη τελετή για τους 30 αποφοίτους της Σχολής Μουσικής Οπτικοακουστικών Τεχνών (Μουσικών Σπουδών, Τεχνών Ήχου και Εικόνας).

Τέλος, τη Δευτέρα 29/05 στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας για τους αποφοίτους του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Λευκάδα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ