Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κίνδυνο η ζωή του Παντελή Κοκαβέση στις αλβανικές φυλακές

Παντελής Κοκαβέσης
23 Μαΐου 2023 / 16:32

Καταγγελία του βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου, Βαγγέλη Ντούλε

ΤΙΡΑΝΑ. Ο βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου, Βαγγέλης Ντούλες και Πρόεδρος της Ενώσεως για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κατήγγειλε την απάνθρωπη μεταχείριση του συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση.

Το κατηγορητήριο αφορά σε δήθεν προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και υποτίθεται ότι ο Παντελής Κοκαβέσης διαπραγματεύονταν με τον συνεργάτη της αστυνομίας που χρησιμοποιείται ως μάρτυρας. Πλην όμως των άλλων η υπόθεση έχει έντονη ανθρωπιστική διάσταση. Ο Παντελής Κοκαβέσης προ λίγων μηνών έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Ως εκ τούτου λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται πολύ στενά απ’ τους θεράποντες ιατρούς του μάλιστα με μεθόδους και μέσα που διαθέτει αποκλειστικά το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Ως εκ τούτου η κράτηση του εκθέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Ο κ. Ντούλες προκάλεσε όντως αμηχανία στην δημοσιογράφο που διεύθυνε την εκπομπή αλλά και τους μετέχοντες (Euronews Albania, Now me Erla Mehilli) όταν ανέφερε ότι υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων ιατροί οι οποίοι αρνούνται να παράσχουν υπηρεσίες στον Κοκαβέση επηρεασμένοι απ’ τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του ότι πρόκειται για ιατρούς που διετέλεσαν βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.