Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες παιδικές χαρές προς αναβάθμιση από τον Κεντρικό Δήμο

Παιδικές χαρές
23 Μαΐου 2023 / 16:18

Σε Κυνοπιάστες, Αγ. Ιωάννη Παρελίων, Παλαιοκαστρίτσα και Πετριτή

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ). Νέες συμβάσεις έργου Αναβάθμισης Παιδικών Χαρών υπέγραψε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, διευρύνοντας το πρόγραμμα αλλαγής  των χώρων που παίζουν τα παιδιά, οι οποίοι πλέον θα λειτουργούν κάτω από σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 293.720 ευρώ και οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν παρουσία του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του κεντρικού Δήμου, των χωρικών Αντιδημάρχων Παλαιοκαστριτών, Παρελίων και Αχιλλείων και των Προέδρων των αντίστοιχων Τοπικών Κοινοτήτων ενώ παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νότιας Κέρκυρας και  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετριττή. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις σε έξι μήνες.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις αφορούν σε:
-«Αναβάθμιση παιδικής χαράς Κυνοπιαστών Δημοτικής Ενότητας Αχιλλείων», συνολικού ποσού 53.278,83 ευρώ.
- «Αναβάθμιση παιδικής χαράς Αγ. Ιωάννη Δημοτικής Ενότητας Παρελίων», συνολικού ποσού: 57.593,46 ευρώ.
- «Αναβάθμιση Παιδικής χαράς Παλαιοκαστρίτσας Δήμου Κέρκυρας», συνολικού ποσού 132.424,56 ευρώ.
-«Αναβάθμιση παιδικής χαράς Πετριτή Δημοτικής Ενότητας Κορισσίων», συνολικού ποσού 50.423,98 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την παιδική χαρά Πετριτή, σημειώνεται ότι ο Κεντρικός Δήμος αναλαμβάνει την πραγματοποίηση του έργου ως διάδοχη αρχή μετά τη διάσπαση του ενός σε τρεις Δήμους ενώ υπενθυμίζεται ότι προς ολοκλήρωση βρίσκεται η αναβάθμιση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών Καρτεριών, Ποταμού, Κομπιτσίου, Παλαιού Λιμανιού και Σωκρακίου (Χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο).

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου δήλωσε: «Ό,τι δεσμευόμαστε, το κάνουμε πράξη. Ήδη αρκετές παιδικές μας χαρές έχουν αλλάξει όψη. Τοποθετήσαμε νέο εξοπλισμό, ανακαινίστηκαν και πληρούν πλέον τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και λειτουργίας. Βελτιώνουμε τις υποδομές, μετατρέπουμε τους χώρους παιχνιδιού των παιδιών μας σε χώρους ασφαλείς, σε αναβαθμισμένους χώρους ζωής και χαράς στην πόλη και τις Δημοτικές μας Ενότητες. Η Κέρκυρα προχωρά μπροστά μόνο με έργα».