Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμφανής ικανοποίηση από το τοπικό ΠΑΣΟΚ για την αύξηση του ποσοστού του (video)

ΠΑΣΟΚ
22 Μαΐου 2023 / 11:54

Ν. Τησαρχόντου: Ο αγώνας δεν τελείωσε. Στόχος το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το' πε και το έκανε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ότι θα είναι το κόμμα που θα κάνει τη διαφορά σε αυτές τις εθνικές εκλογές, καθώς κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του σε διψήφιο νούμερο πανελλαδικά.

Στην εκλογική περιφέρεια της Κέρκυρας μάλιστα το 7,5% που έλαβε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019, αυξήθηκε κατά 4,85% και διαμορφώθηκε στο 12,35% με την ικανοποίηση των τοπικών στελεχών να είναι πέρα από εμφανής.

«Το ΠΑΣΟΚ αύξησε το ποσοστό του 40%. Όχι μόνο τελείωσε η διαδικασία του ΠΑΣΟΚ αλλά το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε», τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας Νίκος Τησαρχόντου σε δηλώσεις του αργά το βράδυ της Κυριακής από το Κέντρο Τύπου στην παλιά νομαρχία.

Κάλεσμα για επιστροφή

Όπως είπε, οι πολίτες τίμησαν τη νέα προσπάθεια του κόμματος επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει ισχυρή κοινοβουλευτική πρόταση στη χώρα. «Επισημαίνεται η τεράστια ανάγκη να υπάρξει μια προοδευτική δύναμη στον τόπο μαζί με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, η οποία θα συνεχίσει την δυναμική πορεία που ξεκινήσαμε σήμερα», ανέφερε.

Ο κ. Τησαρχόντου απηύθυνε κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν στις ρίζες τους και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Ο αγώνας όπως είπε δεν τελείωσε αλλά συνεχίζεται μέχρι τη μεγάλη νίκη, την επιστροφή όλων. «Ελάτε να φτιάξουμε την παράταξή μας. Την παράταξη της προόδου, της συνέπειας και της αληθείας. Να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών», πρόσθεσε.

Δ. Μπιάγκης: Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική

Από την πλευρά του ο επανεκλεγείς βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε αυτούς που με την ψήφο τους στήριξαν τις προσπάθειες των τεσσάρων ετών που έκανε για την Κέρκυρα. Παράλληλα, έκανε λόγο για «μεγάλη ευθύνη του κόμματός του με την ενίσχυση του ποσοστού του πανελλαδικά και τοπικά, απέναντι στα οράματα της κοινωνίας ,όπως την ονειρευόμαστε με επίκεντρο τον άνθρωπο».

«Δεν θα λιγοψυχήσουμε θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική. Η προσπάθειά μας συνεχώς θα μεγαλώνει. Η ευθύνη μας είναι πολύ μεγαλύτερη. Το 2019 μια ομάδα ανθρώπων ξεκινήσαμε σιγά σιγά να προσπαθούμε να ξαναβρούμε τη δυναμική μας, κερδίσαμε την έδρα. Μέσα σε τέσσερα χρόνια με μια άλλη προσπάθεια καταφέρνουμε να κάνουμε πλέον πραγματικότητα και να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας. Σε αυτήν την πορεία όλοι μπορούμε να βρεθούμε δίπλα και ο καθένας δώσει τη δική του βοήθεια.

Είναι ένα κέλευσμα, ένα εναρκτήριο λάκτισμα το σημερινό αποτέλεσμα, ώστε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία και να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας που δεν είναι άλλο από το να μετατρέψουμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα της κοινωνίας σε μια πολιτική πρόταση με ανθρώπινο πρόσωπο και σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση», σχολίασε.

Ο κ. Μπιάγκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συνυποψηφίους του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση και χάρη στη δική τους δυναμική και την προσπάθεια και ότι δεν πρέπει να το ξεχνάμε, διότι η πολιτική είναι ομαδικό άθλημα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ