Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελικός κυπέλλου 2023, κεκλεισμένων των θυρών

τελικός κυπέλλου
19 Μαΐου 2023 / 16:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Από την πλευρά της ευθύνη τεράστια έχει και η πολιτεία, αφού «χαϊδεύει» τους χούλιγκαν, αντί να τους στέλνει στη φυλακή και να τους απαγορεύει στη συνέχεια και να πλησιάζουν τα γήπεδα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πιάσει πάτο και για αυτό ευθύνες έχουν όλοι, πρώτα η ΕΠΟ και στη συνέχεια η πολιτεία, που δεν μπορούν να κάνουν ένα τελικό κυπέλλου γιορτή, όπως γίνεται σε κάθε χώρα του κόσμου.

Η ατιμωρησία των χούλιγκαν και των ομάδων, στα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς και ο κίνδυνος να μετατραπεί ο τελικός σε μάχη οπαδών (της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ φέτος), όπως γίνεται συνήθως, αναγκάζει την ΕΠΟ να κάνει τον τελικό χωρίς φιλάθλους.

Το ότι έψαξε γήπεδο σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βαλκανικές, μέχρι την Πολωνία και σε άλλα κράτη του εξωτερικού, δείχνει την ανικανότητά της, γιατί δεν έχει τη δύναμη ή τα κότσια να τιμωρήσει αυστηρά τις ομάδες, για τα επεισόδια των οπαδών. Παροιμιώδεις είναι οι σκηνές στο Πανθεσσαλικό (Βόλος), σε τελικό πριν 6 χρόνια, όταν μπήκαν ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο χούλιγκαν με καδρόνια και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ο Δήμαρχος του Βόλου κ. Α. Μπέος (ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος) για να παραχωρήσει το γήπεδο να γίνει ο τελικός, απαίτησε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, γιατί φοβάται τρομερά επεισόδια στην πόλη του, αν βρεθούν φίλαθλοι των ομάδων, έχει πρόσφατη εμπειρία από αυτά. Και φυσικά η ΕΠΟ, μη έχοντας καμιά εναλλακτική λύση το δέχθηκε, με αποτέλεσμα για τον αγώνα να έχουν δοθεί μόνο από 20 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα.

Από την πλευρά της ευθύνη τεράστια έχει και η πολιτεία, αφού «χαϊδεύει» τους χούλιγκαν, αντί να τους στέλνει στη φυλακή και να τους απαγορεύει στη συνέχεια και να πλησιάζουν τα γήπεδα, τους τιμωρεί με αστείες ποινές με αναστολή. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα η οπαδική βία να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, να έχουμε ακόμα και νεκρούς (ο Άλκης Καμπανός τελευταίο θύμα) και αντί να θεσμοθετηθεί νόμος με αυστηρότατες ποινές που θα συνετίσουν, μετράνε περισσότερο το πολιτικό κόσμος και οι οπαδοί είναι ασύδοτοι.

Τελικός κυπέλλου Ελλάδος 2023 στο γήπεδο του Βόλου, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, χωρίς κόσμο, χωρίς να έχουμε τη γιορτή που σε όλο τον κόσμο (πλην Ελλάδας) γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Είμαστε άξιοι των επιλογών μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια