Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι παλαίμαχοι της Βερόε (Βουλγαρίας) για αγώνα στη Λευκίμμη

παλαίμαχοι
19 Μαΐου 2023 / 16:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο, βρίσκεσαι στο γήπεδο ακόμα και συνταξιούχος και αυτό γίνεται από πολλούς στο νησί μας όπου πολλές ομάδες παλαιμάχων παίρνουν μέρος σε αγώνες και μάλιστα όχι μόνο στα στενά όρια του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο, βρίσκεσαι στο γήπεδο ακόμα και συνταξιούχος και αυτό γίνεται από πολλούς στο νησί μας όπου πολλές ομάδες παλαιμάχων παίρνουν μέρος σε αγώνες και μάλιστα όχι μόνο στα στενά όρια του νησιού. Μάλιστα αναπτύσσονται φιλίες με ομάδες άλλες περιοχών και διεξάγονται αγώνες είτε στην έδρα της μιας ομάδας είτε της άλλης (και στο εξωτερικό).

Παράδειγμα οι παλαίμαχοι του ΑΟ Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια όπου πηγαίνουν στη Σερβία και παίζουν με τους αντίστοιχους του Ερυθρού Αστέρα, ο όποιος έχει έλθει να παίξει και στο νησί μας.

Έχουμε όμως και την πολύ καλά οργανωμένη ομάδα Παλαιμάχων της Λευκίμμης, όπου τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει σχέσεις φιλίας με την αντίστοιχη ομάδα της ΒΕΡΟΕ από τη Στάρα Ζαγκόρα Βουλγαρίας, με πρώτη φιλική συνάντηση των δυο ομάδων το 2007. Έχει πάει αρκετές φορές εκεί να αγωνιστεί, ενώ και η ομάδα των Βουλγάρων έχει έλθει στο νησί και θα ξαναέλθει μετά από δυο εβδομάδες προσκεκλημένη των Παλαιμάχων της Λευκίμμης, με τον Γιάννη Μακαντάνη να συντονίζει την ομάδα του νησιού μας. Είναι μια όμορφη κίνηση και από τις δυο πλευρές, δημιουργούνται δεσμοί φιλίας, ενώ αυτή τη φορά είναι προσκεκλημένος να έλθει και ο Δήμαρχος της Βουλγαρικής πόλης. Για το γεγονός υπάρχει ενημέρωση που αναφέρει τα εξής:

«Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 μια ακόμη φιλική ποδοσφαιρική συνάντηση στο Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης, με τους διαχρονικά φίλους μας Βετεράνους ποδοσφαιριστές της ΒΕΡΟΕ από Στάρα Ζαγκόρα Βουλγαρίας.

Ευχαριστούμε το Δήμο Νότιας Κέρκυρας, ιδιαίτερα το Δήμαρχο Κ. Λέσση, που προσκάλεσε το Δήμαρχο της ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ και τους Βετεράνους της «ΒΕΡΟΕ 1916» να επισκεφθούν το Δήμο μας.

Ευχαριστούμε την ΕΠΣ Κέρκυρας και τον Πρόεδρο Γιάννη Βλαχόπουλο που θα μας βοηθήσει με τη συμμετοχή διαιτησίας στον αγώνα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια