Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη του Άγγελου Σπύρου στο Κέντρο Υγείας - ΠΕΔΥ Κέρκυρας

Άγγελος Σπύρου
18 Μαΐου 2023 / 13:36

«Είναι επιτακτική ανάγκη να πρωτοστατήσουμε για την θωράκιση της υγείας των κατοίκων της Κέρκυρας» ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ). Ο υποψήφιος βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας Άγγελος Σπύρου επισκέφτηκε το ΠΕΔΥ μονάδα υγείας Κέρκυρας συνοδευόμενος από το διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής Χρήστο Σκούρτη.
 
Αφού ενημερώθηκε από την Διευθύντρια της μονάδας υγείας Κορίνα Μαυροπούλου Κορίνα δήλωσε: «Στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχουν και επείγοντα περιστατικά που δε χρειάζονται νοσηλεία. Οι μονάδες υγείας είναι εύκολο να μετατραπούν άμεσα σε κέντρα 24ωρης εφημερίας αστικού τύπου με σκοπό την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου, που να στελεχώνονται από μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής όπως αναισθησιολόγοι, παθολόγοι, παιδίατροι, γενικοί γιατροί ορθοπεδικοί, ΩΡΛ και πνευμονολόγοι, καθώς και με ιατρούς δεύτερης γραμμής που να καλύπτουν εφημερίες ετοιμότητας. Ιδιώτες ιατροί επίσης να συμβάλλουν  κάνοντας το οκτάωρο τους και να αμοίβονται ως γενική εφημερία (το γνωστό locum).
 
Είναι επιτακτική ανάγκη εμείς οι γιατροί το νοσηλευτικό προσωπικό και θεσμικοί φορείς να πρωτοστατήσουμε για την θωράκιση της υγείας των κατοίκων της Κέρκυρας και να πείσουμε την πολιτεία να επιδείξει άμεσα την ανάλογη ευαισθησία δεν έχουμε άλλα περιθώρια».