Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Κροκίδης: «Να αναδείξουμε τους Παξούς σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας μας»

Σπύρος Κροκίδης
18 Μαΐου 2023 / 10:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Περιοδεία του υποψ. βουλευτή της ΝΔ στους Παξούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους Παξούς περιόδευσε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κροκίδης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του νησιού και με τους θεσμικούς εκπροσώπους. Ο κύριος Κροκίδης μετά το τέλος της περιοδείας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να επισκεφθώ τους Παξούς μαζί με τους συνεργάτες μου και να επικοινωνήσω με τους κατοίκους του νησιού για θέματα και ζητήματα που τους αφορούν και από την πλευρά μου να διατυπώσω σκέψεις και προτάσεις που στοχεύουν, τόσο στη δρομολόγηση επίλυσης των προβλημάτων, αλλά κυρίως να συζητήσουμε τις απεριόριστες αναπτυξιακές δυνατότητες των Παξών, ώστε να καταστεί ένα πρότυπο τουριστικής αειφορίας και ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας και της Ευρώπης.
Οφείλουμε όμως να επιλύσουμε άμεσα τα σοβαρά προβλήματα υποδομών, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και ταυτόχρονα να τεθούν οι βάσεις για την αειφόρο αναπτυξιακή δυναμική του νησιού.

Οι Παξοί, ένα νησί που είναι ο Βενιαμίν των Ιονίων, πρέπει να εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το δίκαιο αυτό αίτημα, το οποίο αποτελεί και απόφαση του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου, δεσμεύομαι ότι θα το υποστηρίξω και θα διεκδικήσω την θεσμική ικανοποίηση του, από όποια θέση και αν βρεθώ στο μέλλον.  

Όπως επίσης θεωρώ δίκαιο το αίτημα να εκπροσωπούνται οι Παξοί στο Δ.Σ του ΟΛ.ΚΕ, αφού τα τρία λιμάνια του νησιού, δηλαδή ο Γάιος, ο Λογγός και η Λάκκα αποδίδουν ετησίως 300.000 ευρώ περίπου στον Οργανισμό.

Όμως υπάρχουν και ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού δεν είναι λίγες οι φορές, που λόγω των καιρικών συνθηκών νιώθουν το αίσθημα του αποκλεισμού και της ανασφάλειας που συνεπάγεται σε ειδικές συνθήκες σχετικές με την υγεία.

Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να στελεχωθεί επαρκώς το Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ θα πρέπει να διεκδικήσουμε με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία να σταθμεύει στην ευρύτερη περιοχή ένα ελικόπτερο που να καλύπτει τις ανάγκες ασφαλούς και αξιοπρεπούς διακομιδής των ασθενών και των σοβαρών περιστατικών.

Επίσης θα πρέπει να στελεχωθούν επαρκώς τόσο το Λιμεναρχείο Παξών, όσο και το Αστυνομικό τμήμα αφού καλούνται να εξυπηρετήσουν τους μήνες αιχμής ημερησίας τουλάχιστον 12.000 επισκέπτες.

Τέλος, θεωρώ ανάγκη άμεσης προτεραιότητας το Υπουργείο Εσωτερικών να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα, ώστε ο Δήμος Παξών να αποκτήσει Τεχνική Υπηρεσία, για να ανταποκριθεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην προώθηση των έργων πνοής για το νησί.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.