Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουρνουά για στήριξη της «ΠΙΣΤΗΣ» από την Ιόνια Ακαδημία

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
17 Μαΐου 2023 / 16:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ιόνια Ακαδημία ποδοσφαίρου, του Μανόλη Ροκίδη, διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου για τη στήριξη της «ΠΙΣΤΗΣ» την πρώτη Κυριακή του Ιούνη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ιόνια Ακαδημία ποδοσφαίρου, του Μανόλη Ροκίδη, διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου για τη στήριξη της «ΠΙΣΤΗΣ» την πρώτη Κυριακή του Ιούνη.
Ο Μανόλης Ροκίδης παλιός άσσος του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ελπίδων, ήλθε και έπαιξε στον ΑΟ Κέρκυρα, παντρεύτηκε και έμεινε στο νησί κάνοντας οικογένεια. Παράλληλα η μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο, τον κράτησε στα γήπεδα, όπου από το πόστο του προπονητή συνεχίζει να προσφέρει ως σήμερα, περνώντας από πάρα πολλές ομάδες και αφήνοντας το δικό του στίγμα, με πάμπολλες επιτυχίες. Σήμερα εκτός από προπονητής στον Δία Κασσιόπης, έχει τη δική του Ακαδημία (Ιόνια Ακαδημία – ΡΟΜΑ) όπου διδάσκει με πολύ αγάπη τα μικρά παιδιά τον βασιλιά των σπορ, ποδόσφαιρο.
Αυτό όμως που τον χαρακτηρίζει και το γνωρίζει όλη η Κέρκυρα, είναι η διάθεσή του για βοήθεια στον συνάνθρωπο και πολλές φορές έχει πάρει πρωτοβουλίες, μέσα από το ποδόσφαιρο να βρεθούν χρήματα για να στηριχθεί κάποιος συνάνθρωπός μας που έχει ανάγκη ή κάποιο σωματείο. Δεκάδες φορές το έχει κάνει με απόλυτη επιτυχία και συνεχίζει με δικές του πρωτοβουλίες αυτό το φιλανθρωπικό έργο, βρίσκοντας ανταπόκριση στο νησί.
Η επόμενη κίνηση του, είναι μαζί με την οικογένεια της Ιόνιας Ακαδημίας, αλλά και την συμπαράσταση και άλλων ομάδων, να διοργανώσει ένα τουρνουά ακαδημιών, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα που θα δοθούν στην «Πίστη» τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για παιδιά με καρκίνο. Στην προσπάθεια αυτή της Ιόνιας Ακαδημίας έξι ομάδες από τη Βόρεια Κέρκυρα ανταποκρίθηκαν και θα είναι παρούσες σε τουρνουά που θα γίνει στο γήπεδο των Αυλιωτών την Κυριακή 4 Ιουνίου. Ένα τουρνουά αφιερωμένο στον παλιό ποδοσφαιριστή του Οδυσσέα Γιώργο Μουζακίτη που έφυγε πριν δυο χρόνια, πρόωρα από τη ζωή στα 23 του χρόνια, γιο του Αντιπροέδρου της ΕΠΣΚ κ. Ι. Μουζακίτη.
 
Στην προσπάθεια αυτή έχει την στήριξη τόσο της ΕΠΣ Κέρκυρας όσο και του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ενώ η ανακοίνωση για την προσπάθεια αυτή αναφέρει:
«Η Ιόνια Ακαδημία ποδοσφαίρου, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Κέρκυρας και του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, διοργανώνουν Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Στήριξη ζωής για την «ΠΙΣΤΗ» Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με πάθηση καρκίνου, αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Μουζακίτη.
Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:00π.μ. Δηλώνουμε όλοι παρόντες στο γήπεδο των Αυλιωτών. Συνοδοιπόροι της προσπάθειάς μας: Δίας Κασσιόπης, Οδυσσέας Αυλιωτών, Ολυμπιάς Καρουσάδων, Ακαδημία ΠΑΟΚ, Θιναλιακός, Αχιλλέας Νυμφών.
Στηρίζουμε τον αγώνα των μικρών Ηρώων».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια