Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών για την εξέλιξη των εργασιών στο Άλσος Γαρίτσας

Άλσος Γαρίτσας
17 Μαΐου 2023 / 10:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Αρχές Ιουνίου εγκαθίσταται ο 2ος εργολάβος για την τοποθέτηση των δύο παιδικών χαρών ενώ παράλληλα θα ολοκληρωθούν και τα γήπεδα μπάσκετ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αντικείμενο την πρόοδο εργασιών στη Γαρίτσα συναντήθηκε χθες με τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου ανάπλασης Γαρίτσας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Νίκος Καλόγερος.

Όπως ανακοίνωσε μετά την καθιερωμένη ενημέρωσή του από τον Μηχανικό, τον Γεωπόνο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, οι εργασίες ολοκλήρωσης των δικτύων άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού προχωρούν κανονικά. 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, στις αρχές του Ιουνίου εγκαθίσταται ο 2ος εργολάβος για την τοποθέτηση και των δύο παιδικών χαρών ενώ παράλληλα θα ολοκληρωθούν και τα γήπεδα μπάσκετ. Τα γήπεδα bocce αναμένονται έως τα τελη του Ιουνίου να παραδοθούν και ταυτόχρονα θα δοθεί ο χώρος των εκδηλώσεων.

Σήμερα ξεκινά η τοποθέτηση από τα κολωνάκια κατά μήκος του πεζοδρομίου.
Σχετικά με τις φυτεύσεις θα παραλαμβάνονται σταδιακά το επόμενο διάστημα τα 10.000 αρωματικά φυτά ενώ η νέα δεντροφύτευση θα εξελιχθεί ταυτόχρονα με το φρεζάρισμα ολων των παρτεριών.

«Το Άλσος σταδιακά μετά τις αφανείς εργασίες θα αλλάξει μορφή. 
Τέλος έχουν σταλεί όλες οι παρατηρήσεις σχετικά με την ολοκλήρωσή του Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας ώστε αυτό, να περάσει όλες τις διαδικασίες και τις εγκρίσεις που απαιτούνται» συμπλήρωσε ο Νίκος Καλόγερος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.