Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου

Κοινωνικό φαρμακείο
16 Μαΐου 2023 / 14:48
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Βρίσκεται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας (στην οδό Διονυσίου Σολωμού 11) - Στηρίζει, σε μηνιαία βάση, πάνω από 100 άτομα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στηρίζει, σε μηνιαία βάση, πάνω από 100 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ανάγκη φαρμακευτικής περίθαλψης.

Παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.
Ταυτόχρονα έχει κάνει πράξη την ανακύκλωση φαρμάκων, κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα τους δημότες να προσφέρουν φάρμακα, πριν αυτά λήξουν, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, προκειμένου να δοθούν δωρεάν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Από τον Οκτώβριο του 2021, το Κοινωνικό Φαρμακείο σε συνεργασία με την Givmed, έχει προσφέρει 1.281 κουτιά φαρμάκων αξίας 15.365 ευρώ και 324 τεμάχια προϊόντων υγείας αξίας 5.902 ευρώ.

Η ανακύκλωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού είναι ένα από τα «ρεύματα» ανακύκλωσης που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ICC (Intelligent Cities Ghallenge).

Μέσα από τη διαχείριση και δωρεάν διανομή φαρμάκων που δεν έχουν λήξει, και που παλαιότερα κατέληγαν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει αναπτύξει μια δραστηριότητα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας (στην οδό Διονυσίου Σολωμού 11) και όποιος πολίτης το επιθυμεί  μπορεί να καλεί για πληροφορίες στο τηλέφωνο  2661 030699, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.