Παρασκευή 22.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση Μπιάγκη προς όλους τους υποψηφίους βουλευτές

Δημήτρης Μπιάγκης
16 Μαΐου 2023 / 14:42

«Προσκαλώ όλους τους υποψηφίους, από όλα τα κόμματα, να δεσμευτούν ενώπιον των πολιτών: Η Κέρκυρα και οι πολίτες της πάνω απ΄ ολα» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Η Κέρκυρα μάς έχει ανάγκη όλους, ας το αποδείξουμε. 
 
Η Κέρκυρα εδώ και χρόνια βιώνει έναν συνεχή μαρασμό, που έχει να κάνει κυρίως με τις υποδομές της (υγεία, οδικό δίκτυο, ύδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα, σχολική στέγη, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.) ως αποτέλεσμα της απαξίωσης της κεντρικής εξουσίας αλλά και της δικής μας έλλειψης συντονισμού και διεκδίκησης.
 
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο που θα πρέπει να σχεδιάσουμε τον τρόπο που θα πορευτούμε στο μέλλον. Η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου κόστισε ανεπανόρθωτα και συνεχίζει να κοστίζει.
 
Πέρα από τις πολιτικές τοποθετήσεις και ιδεολογίες που μας διαφοροποιούν, υπάρχουν πολλά μας ενώνουν. Οφείλουμε λοιπόν να χαράξουμε ένα στρατηγικό σχέδιο που να αφορά συνολικά το νομό μας και να ξεπερνά τα κομματικά στερεότυπα και τις αγκυλώσεις, έτσι ώστε να τεθούν επιτέλους οι βάσεις για μια ουσιαστική και ποιοτική παρέμβαση στον τόπο μας για τις επόμενες γενιές.
 
Προσκαλώ όλους τους υποψηφίους, από όλα τα κόμματα, να δεσμευτούν ενώπιον των πολιτών. Η Κέρκυρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς, δεν αντέχει άλλη απαξίωση.

Όποια και αν είναι η επόμενη Κυβέρνηση, όποιοι κι αν εκλεγούμε ως εκπρόσωποι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οφείλουμε πρώτιστα να συμφωνήσουμε στη δημιουργία μιας Κερκυραϊκής Επιτροπής Διεκδίκησης που θα απαρτίζεται από όλους τους εκλεγμένους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της, τους εκπροσώπους των οργανισμών της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και των φορέων της περιοχής, μια επιτροπή που θα προτάξει τις ανάγκες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων νήσων
.
 
Πριν τέσσερα χρόνια κάναμε ακριβώς την ίδια πρόταση στους άλλους δυο Βουλευτές. Τώρα, πριν ακόμα ο λαός της Κέρκυρας σφραγίσει με την ψήφο του το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, επαναφέρω εκείνη την πρόταση, όχι ως Βουλευτής, αλλά ως απλός υποψήφιος. Για εμάς η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η Κέρκυρα και οι πολίτες της πάνω από όλα.
 
Ας δεσμευτούμε λοιπόν όλοι. Η κερκυραϊκή κοινωνία περιμένει και μπορεί τώρα, πριν την κάλπη να αξιολογήσει στάσεις και συμπεριφορές.
 
Αποδείχθηκε περίτρανα, πως όποτε ενώσαμε τις δυνάμεις μας και διεκδικήσαμε τεκμηριωμένα και συντονισμένα τελικά κερδίσαμε.