Παρασκευή 22.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΚΑΒ Κερκυρας ή αλλιώς ο τριτοκοσμικός φορέας διακομιδών

ΕΚΑΒ
15 Μαΐου 2023 / 15:35

Γράφει η Μαρία Γονίδη-Δραζίνου, υποψ. βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Μια υπηρεσία που βασίζεται στην ευσυνειδησία των εργαζομένων της για να λειτουργήσει, αλλά είναι ανύπαρκτη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
-400 διακομιδές τον χρόνο 
- ένα ασθενοφόρο καθημερινά χρησιμοποιείται για να κάνει το ταξί για τα Γιαννενα
- ένα ταχύπλοο - περιπολικό του λιμενικού, το οποίο δεν είναι  πλωτό ασθενοφόρο και που δεν έχει πλήρωμα του ΕΚΑΒ (διασώστες), αλλα λιμενικούς

- καμία μόνιμη πρόσληψη την τελευταία Τετραετία

- ένα ελικόπτερο Augusta από τη βάση του Ακτίου, που ξεκίνησε να λειτουργεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και όχι μόνο δεν αναβαθμιστηκε περαιτέρω μετά τη δωρεά πτηρικών μέσων του ΙΣΝ το 2021, ώστε να υπάρχει δυνατότητα διακομιδών και τη νυχτα και με άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλα αντιθετα μειώθηκαν οι γιατροί που απασχολούνται σε αυτό σε μόνο έναν.

- μια υπηρεσία για την οποία οι εργαζόμενοι χρωστούν 2000 ημέρες κανονικής άδειας.

Αν νομίζουν ότι με ένα ασθενοφόρο στη Λευκίμμη και δύο στο κέντρο και βορειοανατολικό τμήμα της Κέρκυρας, μπορούν να καλύψουν ένα νησί με 120.000 κατοίκους που τριπλασιάζει τις ανάγκες του το καλοκαίρι, τότε είναι εκτός πραγματικότητας.
Η έλλειψη προθυμίας να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ, έστω και με επικουρικό προσωπικό, δείχνει ότι μετά τις εκλογές, υπάρχει πρόθεση να δοθούν και οι πρωτογενείς διακομιδές σε ιδιώτες, το οποίο είναι απαράδεκτο.
Στηρίζουμε το ΕΚΑΒ
Διεκδικούμε
Ενίσχυση των βαρδιών με 5 πληρώματα(3 στην πόλη, ένα στο Βορρά και 1 στο Νότο)
Βάση στη βόρεια Κέρκυρα
την 24ωρη κάλυψη της Κέρκυρας από τη βάση στο Άκτιο
 
Μαρία Γονίδη Δραζίνου
Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ