Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία ΚΚΕ σε Παξούς και Αϊ Γόρδη (photos)

ΚΚΕ Κέρκυρας
14 Μαΐου 2023 / 11:01
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

«η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική ψήφος που θα είναι η ίδια και την άλλη μέρα το πρωί και θα αξιοποιηθεί ώστε ο λαός να διεκδικήσει να ζει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διήμερη περιοδεία στους Παξούς και στην Αϊ Γόρδη πραγματοποίησαν κλιμάκια της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού.

Επίσκεψη στους Παξούς

 Την πρώτη μέρα, με τη συμμετοχή μελών της τοπικής κομματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα Μαγαζιά, στη Φουντάνα, στο Λογγό  και στη Λάκκα. Στην περιοδεία συζήτησαν με τούς κατοίκους για τα προβλήματα του νησιού ενώ ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα της ακρίβειας, που στους Παξούς είναι ακόμη πιο έντονο και συνεχώς οξύνεται.


ΦΩΤΟ@ ΚΚΕ Κέρκυρας

Το πρωί της δεύτερης μέρας επισκέφτηκαν το σταθμό Πυροσβεστικής, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις όπου και μίλησαν με τούς εκπαιδευτικούς. Από τους δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρθηκε ως μεγάλο πρόβλημα αυτό της εύρεσης στέγης, που ακόμη και όταν βρεθεί τελικά στέγη, το ενοίκιο είναι πανάκριβο. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί που οι περισσότεροι είναι αναπληρωτές ξοδεύουν το μισό τους μισθό πολλές φορές για ενοίκιο και με αναγκαστική συμφωνία ότι στα μέσα Ιουνίου πρέπει να αφήσουν το σπίτι ελεύθερο. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα γι' αυτούς ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το Υπουργείο, ούτε από το Δήμο Παξών.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας και συζήτησαν για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κάτοικοι των Παξών. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν μόνο δύο γενικοί γιατροί και μία παιδίατρος για να εξυπηρετήσουν τούς κατοίκους του νησιού αλλά και τούς πολυάριθμους εργαζόμενους και επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο. Η έγκριση για μία θέση καρδιολόγου, που δόθηκε πριν λίγο καιρό, πάρθηκε πίσω, για μια ειδικότητα που  έχει μεγάλη ανάγκη το νησί.

Ακόμη, επισκέφτηκαν τις Δημοτικές Υπηρεσίες του Δήμου Παξών και μίλησαν με το Δήμαρχο και τούς εργαζόμενους, ενώ περιόδευσαν και στον οικισμό του Γαΐου.

Το απόγευμα έγινε σύσκεψη - συζήτηση με κατοίκους του νησιού στην αίθουσα του  Κοινωφελούς Ιδρύματος Παξών.  Η ομιλήτρια "επικεντρώθηκε στην επόμενη των εκλογών με τα προαπαιτούμενα σκληρά μέτρα που θα εφαρμόσει όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί, ανέπτυξε τη θέση του κόμματός μας  για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Επίσκεψη στον Αϊ Γόρδη

Στον Αϊ Γόρδη, συζήτησαν με επαγγελματίες και εργαζόμενους της περιοχής. Από τη μεριά τους, υπήρχε ανησυχία από την συγκέντρωση της τουριστικής κίνησης στα μεγάλα ξενοδοχεία ενώ και οι πρώτες μέρες της τουριστικής περιόδου είναι πολύ υποτονικές. Τόνισαν ότι η ακρίβεια σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και οι μεγάλες αυξήσεις των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν επηρεάσει τη δυνατότητα πολλών στο να κάνουν διακοπές.

Επίσης, απασχόλησε το θέμα των υποδομών στην περιοχή αλλά και της συμβολής του Δήμου στην επίλυση προβλημάτων. Επί της ουσίας, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής είναι αυτοί που αναλαμβάνουν καθαρισμούς, ηλεκτροφωτισμό κλπ με το Δήμο να απουσιάζει παντελώς. Συζητήθηκε το θέμα του δρόμου που συνδέει τον Αι Γόρδη τόσο από τις Σιναράδες όσο και από τον Κάτω Γαρούνα με ιδιαίτερη αναφορά στους μεγάλους βράχους που ακόμη κρέμονται πάνω από το δρόμο μετά τις πλημμύρες του Μπάλλου.

Τέλος, υπήρχε μεγάλη αγανάκτηση σχετικά με τις υποσχέσεις χρόνων της Δημοτικής Αρχής για την διαμόρφωση ενός υπαίθριου χώρου στάθμευσης, ώστε να λυθεί σε ένα βαθμό το μεγάλο πρόβλημα που έχει η περιοχή με το κυκλοφοριακό.


ΦΩΤΟ@ ΚΚΕ Κέρκυρας


Τα κλιμάκια του κόμματος κάλεσαν σε στήριξη του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα τους «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική ψήφος που θα είναι η ίδια και την άλλη μέρα το πρωί και θα αξιοποιηθεί ώστε ο λαός να διεκδικήσει να ζει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής». 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.