Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Η Σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη είναι απαράδεκτη»

Γκίκας
13 Μαΐου 2023 / 10:38
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Όμως η ενέργεια αυτή των Αλβανικών αρχών, μας προβληματίζει και θέτει ερωτήματα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την σύλληψη του ομογενή Υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση- Φρέντη Μπελέρη, ο Υπ. Βουλευτής της ΝΔ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η σύλληψη του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, είναι απαράδεκτη και θα έλεγα δεν είναι συμβατή με χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δια των Υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, αντέδρασαν άμεσα, με αποτέλεσμα ο κ. Μπελέρης να  αφεθεί ελεύθερος. Όμως η ενέργεια αυτή των Αλβανικών αρχών, μας προβληματίζει και θέτει  ερωτήματα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Πριν λίγους μήνες είχα την χαρά και την τιμή να συνοδέψω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο
Μητσοτάκη στην Χειμάρρα όπου μας υποδέχθηκε ο κ. Μπελέρης. Τότε, είχαμε επισημάνει ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την φιλία και συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Είχαμε επίσης τονίσει, ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας, όπως αυτά προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες.

Ας μην το λησμονούμε αυτό….».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.