Πέμπτη 07.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας
12 Μαΐου 2023 / 19:56

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στην οδό Μαντζάρου 7, με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και την συνεργασία ιατρών ακτινοδιαγνωστών

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας). O Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέσα από την Δομή των  ΚΕΠ Υγείας του, διοργανώνει από τις 16/05/2023 έως και τις 24/05/2023 δωρεάν, υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.


Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Μέσα από το λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.
 
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στην οδό Μαντζάρου 7, με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και την συνεργασία των ιατρών ακτινοδιαγνωστών, κ.  Σπυρίδωνα Καρδάμη, κ. Αθανάσιου Κοσκινά και κ. Αντώνιου Πάσχου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται μόνο με ραντεβού και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του γραφείου των Κ.Ε.Π. Υγείας 2661027315  καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής  08:30 π.μ. – 14:00 μ.μ.