Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δημιούργησε το δικό της Film Office

Film Office
12 Μαΐου 2023 / 19:32

Γράφει η Εύα Καρύδη, υποψ. βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ). H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δημιούργησε το δικό της Film Office, με έδρα την Κέρκυρα και αναφορές σε όλα τα νησιά των Περιφερειακών Ενοτήτων Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας.
 
Πρόκειται για ένα γραφείο προσέλκυσης και πολύπλευρης υποστήριξης οπτικοακουστικών παραγωγών. Αποτελεί το σημείο πρώτης επαφής και αναφοράς, πριν και κατά τη διάρκεια γυρισμάτων κινηματογραφικών παραγωγών στα Ιόνια Νησιά.
 
Το Film Office Ionian Islands έχει τη συνεργασία και υποστήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου, της Σχολής Τεχνών, Ήχου και Εικόνας.
 
Οι Υπηρεσίες του Film Office Ionian Islands
 
Το Film Office λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της εγχώριας και διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας, παρέχοντας μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών, με σκοπό την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών αλλά και την υποστήριξή τους, με κυριότερες από αυτές:
 
    την ενημέρωση για την πολιτική της Ελλάδος και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων,
   
την προώθηση και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, σε όλους τους τομείς καθώς και  τις δυνατότητες της περιοχής σε τουριστικούς, πολιτιστικούς και  ψυχαγωγικούς χώρους,

    την παροχή εστιασμένων πληροφοριών με σαφή τρόπο σχετικά με τις τοποθεσίες και τις υποδομές που διαθέτει η περιοχή αλλά και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ηθοποιούς και επαγγελματίες οπτικοακουστικών υποδομών μέσω δύο βασικών εργαλείων, τον Οδηγό Τοποθεσιών και τον Οδηγό Παραγωγής,

    τη διευκόλυνση των επαφών των ενδιαφερομένων εταιρειών παραγωγής με τους κεντρικούς όπως και τοπικούς φορείς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,

    τη διευκόλυνση για επιτάχυνση διεκπεραίωσης των διαδικασιών που απαιτούν αποφάσεις και άδειες από τη δημόσια διοίκηση, τους κρατικούς και άλλους θεσμικούς φορείς.
 
Από το 2021 που ξεκίνησε τη λειτουργία του έχει εξυπηρετήσει παραγωγές όπως η τηλεοπτική σειρά 42 βαθμοί, η σειρά Μαέστρο του Χριστόφορυ Παπακαλιάτη, η μεγάλου μήκους ταινία  Γάμος α λα ελληνικά 3 της Νία Βαρδάλος και αυτή τη στιγμή γίνονται γυρίσματα στην Κέρκυρα της ταινίας μεγάλου μήκους The Return  με θέμα την Οδύσσεια και πιο συγκεκριμένα την  επιστροφή του Οδυσσέα, του β΄ κύκλου της σειράς Μαέστρο της οποίας ο α' κύκλος ήδη προβάλλεται διεθνώς από το Νέτφλιξ αλλά και  το τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο “Mamma Mia! I Have a Dream”που θα προβληθεί στο αγγλικό κανάλι ITV το φθινόπωρο.